Siirry sisältöön

Suomen ja ruotsin kieli Oulussa

Julkaistu31.08.2023
Oulussa suurin osa ihmisistä puhuu äidinkielenään suomea. Oulussa voit opiskella suomea monella eri tavalla: lähiopetuksena luokkahuoneessa, etäopetuksena internetissä, täysipäiväisesti tai muutaman tunnin viikossa. Kursseja tarjoavat mm. Monikulttuurikeskus Villa Victor ja Oulu-opisto. TE-toimiston asiakkaat voivat päästä kotoutumiskoulutukseen. Oulu-opistossa voit opiskella myös ruotsia.

Paikallistietoa

Valitse kunta, niin voit nähdä tietoa paikallisista palveluista, kun liikut sivustolla.

Tällä sivulla on tietoa palveluista Oulussa. Muuta tärkeää tietoa aiheesta löydät sivulta Suomen- ja ruotsin kieli.

Suomessa on kaksi virallista kieltä: suomi ja ruotsi. Oulussa suurin osa ihmisistä puhuu äidinkielenään suomea. Kaupoissa ja virastoissa palvellaan asiakkaita yleensä myös englanniksi ja ruotsiksi.

Kun osaat suomen kieltä, pääset paremmin osalliseksi yhteiskuntaan.

Mahdollisuuksia opiskella suomen tai ruotsin kieltä

Useat eri tahot järjestävät Oulussa suomen kielen opetusta. Osa kursseista on ilmaisia ja osa kursseista on maksullisia. 

Jos olet TE-toimiston asiakas, voit opiskella suomea tai ruotsia myös kotoutumiskoulutuksen osana. Kysy kotoutumiskoulutuksesta omalta TE-asiantuntijalta.

Monikulttuurikeskus Villa Victor järjestää ilmaisia suomen kursseja non stop -periaatteella. Kursseille voi mennä mukaan milloin tahansa, eivätkä kurssit ala tai lopu. Kursseja on ympäri vuoden, myös kesällä. Kurssien aikataulut löytyvät Villa Victorin opetuksen nettisivuilta. 

Oulun kaupungin Oulu-opisto järjestää eri tasoisia suomen ja ruotsin kielen kursseja syksyisin ja keväisin. Kurssit ovat maksullisia. Vuolle Setlementti tarjoaa suomen kielen kursseja. Lisäksi OAMK:n avoimessa ammattikorkeakoulussa on myös mahdollista opiskella suomen kieltä sekä muita kursseja maksullisilla kursseilla. Oulun aikuislukiossa pääsee opiskelemaan myös suomen kieltä sekä muita kursseja ja opintoja. 

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleOulun kaupunki

Oulu-opisto

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleVuolle Setlementti

Vuolle-opisto

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleOulun kaupunki

Oulun aikuislukion kurssit

Linkki johtaa palvelun ulkopuolellePohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto

Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto

Yleinen kielitutkinto

Oulussa voit suorittaa yleisen kielitutkinnon suomen- ja ruotsinkielessä. Opetushallituksen verkkosivuilla on hakukone, jonka avulla voit tarkistaa, missä paikoissa ja milloin voit suorittaa tutkinnon.

Lue lisää Virallinen todistus kielitaidosta

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleOpetushallitus

Opetushallinto