Siirry sisältöön

Rokotukset

Julkaistu07.08.2023
Suomessa kaikilla lapsilla ja nuorilla on mahdollisuus saada maksuttomat rokotukset yli kymmentä tautia vastaan. Lapsille tarjotaan rokotuksia neuvolassa ja koulussa. Aikuiset voivat saada rokotukset näitä tauteja vastaan omalta terveysasemalta.

Maksuttomat rokotukset Suomessa

Suomessa on rokotusohjelma, jonka mukaan kaikille lapsille tarjotaan maksuttomat rokotukset monia hengenvaarallisia tauteja vastaan. Rokotuksia tarjotaan esimerkiksi poliota, jäykkäkouristusta, kurkkumätää, hinkuyskää, tuhkarokkoa ja sikotautia vastaan.

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleTerveyden ja hyvinvoinnin laitos

Suomen rokotusohjelma lapsille ja aikuisille

Suomeen muuttajan rokotukset

Kun muutat Suomeen, ota selvää, mitä Suomen rokotusohjelman mukaisia rokotuksia sinulta puuttuu. Jos et ole saanut kaikkia rokotusohjelman rokotuksia, voit saada ne ilman maksua, jos muutat Suomeen asumaan vakinaisesti.

Jos olet hakenut turvapaikkaa tai tilapäistä suojelua Suomesta, voit saada rokotukset ilman maksua, jos olet alaikäinen tai odotat lasta.

Mistä rokotukset voi saada?

Voit saada rokotukset omasta sosiaali- ja terveyskeskuksestasi.

Eri puolilla Suomea sosiaali- ja terveyskeskuksella voi olla myös jokin muu nimi, esimerkiksi terveysasema, terveyskeskus tai hyvinvointiasema. Löydät tietoa eri paikkakuntien terveyspalveluista InfoFinlandin paikallistietosivuilta tai oman hyvinvointialueesi sivuilta.

Jos olet opiskelija, ota yhteyttä opiskeluterveydenhuoltoon. Lapset saavat rokotukset lastenneuvolasta tai koulusta.

Ota koronarokote

Ota rokote koronavirusta vastaan. Se suojelee sinua vakavalta koronavirustaudilta. Rokote ei maksa sinulle mitään.

Koronarokotuksen saavat kaikki 12-vuotiaat ja sitä vanhemmat. Nuoremmat lapset voivat saada rokotuksen, jos he kuuluvat riskiryhmään. Kysy omasta sosiaali- ja terveyskeskuksestasi, mistä voit saada koronarokotuksen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) verkkosivuilta löydät tarkempaa tietoa koronarokotuksesta.

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleTerveyden ja hyvinvoinnin laitos

Rokotteet ja koronavirus