Siirry sisältöön

Media Suomessa

Julkaistu12.07.2024
Suomessa on lehdistönvapaus, eli lehdet ja muu media saavat julkaista tietoa ja mielipiteitä ilman valtion sensuuria. Suomessa on mahdollista seurata uutisia myös ruotsiksi, englanniksi ja venäjäksi. Niitä tuottaa Yle, joka on valtion omistama mediayhtiö. Ylen toiminta kustannetaan veroilla. Suomessa on myös paljon kaupallisia media-alan yrityksiä, jotka julkaisevat sanomalehtiä ja omistavat tv- ja radiokanavia.

Uutisia ja tv-ohjelmia verkossa

Verkosta löydät paljon uutisia ja tv-ohjelmia eri kielillä. Esimerkiksi Yle tarjoaa uutisia suomeksi, englanniksi ja venäjäksi. Voit katsoa Ylen ja kaupallisten tv-kanavien ohjelmia television lisäksi myös verkossa. Monet tv-ohjelmat ovat suomenkielisiä. Suomessa vieraskieliset ohjelmat on tekstitetty suomeksi, eli niitä voi seurata myös alkuperäiskielellä.

Lehdet

Suomessa ilmestyy paljon sanomalehtiä. Suurin sanomalehti on Helsingin Sanomat. Useimmat sanomalehdet ovat suomenkielisiä. Joillakin paikkakunnilla ilmestyy myös ruotsinkielisiä sanomalehtiä.

Useimpia sanomalehtiä on mahdollista tilata paperilehden lisäksi myös verkkolehtenä. Tällöin voit lukea lehteä sähköisessä muodossa.

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleSanomalehtien liitto

Sanomalehdet Suomessa

Televisio

Jos sinulla on vanha televisio, tarvitset tv-ohjelmien katselua varten myös digisovittimen. Suomessa myytävissä uusissa televisioissa on jo valmiina digitaalinen vastaanotin.

Yleisradio eli Yle omistaa kolme televisiokanavaa, jotka näkyvät koko Suomessa. Yle on julkinen palvelu, ja sen toiminta rahoitetaan veroista. Tämän lisäksi Suomessa toimii monia kaupallisia televisiokanavia, kuten MTV3 ja Nelonen.

Monia kanavia voit katsella ilmaiseksi. Ilmaisia ovat Ylen kanavat ja monet kaupalliset kanavat. Lisäksi voit myös ostaa maksullisia kanavia.

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleExpatFinland

Televisio Suomessa

Radio

Suomessa on useita radiokanavia. Suurinta osaa kanavista voit kuunnella myös internetin kautta. Useimmat radiokanavista ovat suomenkielisiä.

Yle tarjoaa radio-ohjelmia englanniksi ja venäjäksi.

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleSuomi.fm

Radiokanavat Suomessa

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleRadio Finest

Vironkielinen radio