Siirry sisältöön

Suomen ja ruotsin kieli Vantaalla

Julkaistu17.07.2024
Voit opiskella suomen ja ruotsin kieltä Vantaalla ja muualla pääkaupunkiseudulla monissa eri paikoissa. Kursseja on monen tasoisia sekä maksullisia että ilmaisia.

Paikallistietoa

Valitse kunta, niin voit nähdä tietoa paikallisista palveluista, kun liikut sivustolla.

Kielikurssit

Finnishcourses.fi -palvelun avulla voit etsiä itsellesi sopivan suomen kielen kurssin Helsingistä, Vantaalta, Espoosta tai Kauniaisista. Ruotsin kielen kurssit löytyvät palvelun etusivulla olevasta linkistä. Finnishcourses.fi-palvelun kurssit ovat avoimia kaikille. Palvelussa ei ole työ- ja elinkeinotoimiston kursseja.

Vantaalla suomen ja ruotsin kielen kursseja maahanmuuttajille järjestää Vantaan aikuisopisto. Opiston kurssit ovat avoimia kaikille. Aikuisopisto sijaitsee Tikkurilassa, mutta kursseja järjestetään eri puolilla Vantaata. Osoite:

Vantaan aikuisopisto
Lummetie 5
01300 Vantaa
Puh. (09) 8392 4342

Lisätietoja kursseista ja ilmoittautumisesta saat Vantaan Aikuisopiston sivuilta ja opinto-oppaasta. Opinto-oppaan saa esimerkiksi kirjastoista tai Vantaa-infoista sekä sähköisenä Vantaan kaupungin sivuilta.

Työ- ja elinkeinotoimisto ohjaa maahanmuuttajia suomen kielen kursseille, jotka liittyvät kotoutumiseen. Kun sinulle tehdään kotoutumis- tai työllistymissuunnitelma, sinulle voidaan samalla varata suomen kielen koulutuspaikka tai sinut voidaan laittaa jonoon koulutuspaikkaa varten. Kysy lisätietoja työ- ja elinkeinotoimistosta.

Lue lisää: Suomen ja ruotsin kielen opiskelu

Keskustele suomeksi

Vantaan kirjastoissa järjestetään kielikahviloita, joissa harjoitellaan puhumaan suomea. Ne on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat oppia puhumaan suomea. Kielikahviloissa keskustellaan suomeksi, joten on hyvä, jos osaat jo vähän suomea. Kielikahvilat ovat ilmaisia. Lisätietoa kielikahviloista voit kysyä kirjastoista.

Suomen kielen keskustelukerhoja järjestetään Vantaalla myös Tikkurilan asukastilassa sekä Kafnetin ja Myyringin asukastiloissa. Kotona lasta hoitaville vanhemmille tarkoitettuja suomen kielen kerhoja järjestetään asukaspuistoissa ja avoimissa päiväkodeissa. Keskustelukerhot ovat ilmaisia.

Lukutaidon opetusta

Luetaan yhdessä-verkosto tarjoaa lukutaidon ja suomen kielen opetusta maahanmuuttajanaisille. Eri puolilla Vantaata toimii useita eri Luetaan yhdessä-ryhmiä. Ryhmään osallistuminen on ilmaista.

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleHelMet-kirjastot

Kielikahvilat

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleVantaan kaupunki

Asukastila

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleLuetaan yhdessä -verkosto

Luetaan yhdessä Vantaalla

Yleinen kielitutkinto

Voit suorittaa yleisen kielitutkinnon suomen tai ruotsin kielessä. Opetushallituksen verkkosivuilla on hakukone, jonka avulla voit tarkistaa, missä paikoissa ja milloin voit suorittaa tutkinnon. Vantaalla kielitutkintoja järjestävät esimerkiksi Vantaan aikuisopisto ja Axxell.

Lue lisää: Virallinen todistus kielitaidosta