Siirry sisältöön

Päihderiippuvuudet

Julkaistu02.11.2023
Onko sinulla tai läheiselläsi ongelmia alkoholin tai huumeiden kanssa? Tältä sivulta löydät tietoa siitä, mistä voit saada apua näihin ongelmiin Suomessa.

Sosiaali- ja terveyskeskus

Voit ottaa yhteyttä lähimpään sosiaali- ja terveyskeskukseen, jos sinulla on ongelmia alkoholin tai huumeiden kanssa. Eri puolilla Suomea sosiaali- ja terveyskeskuksella voi olla myös jokin muu nimi, esimerkiksi terveysasema, terveyskeskus tai hyvinvointiasema.

A-klinikka

A-klinikalta voit saada apua päihdeongelmiin ja muihin riippuvuusongelmiin. A-klinikat tarjoavat muun muassa poliklinikkapalveluita, korvaushoitoa ja vieroitushoitoa. A-klinikoita on eri puolilla Suomea. Hoito A-klinikalla on luottamuksellista.

Hae A-klinikalle oman alueesi päihdepalveluiden kautta.

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleA-klinikkasäätiö

Apua päihderiippuvuuteen

Nuorisoasema

Jos nuorella on ongelmia alkoholin, huumeiden tai pelaamisen kanssa, hän voi saada apua nuorisoasemalta. Nuorisoasemia on monissa kaupungeissa. Nuorisoasemalle nuori voi tulla yksin tai yhdessä vanhempien kanssa.

Päihdelinkki-verkkopalvelu

A-klinikkasäätiön Päihdelinkki-verkkopalvelusta saat tietoa päihteiden käytöstä ja päihderiippuvuudesta. Osa Päihdelinkin palveluista on saatavilla myös ruotsiksi, englanniksi ja venäjäksi.

Anonyymit Alkoholistit

Anonyymit Alkoholistit AA on miesten ja naisten toveriseura, jossa he jakavat kokemuksiaan alkoholismista ja yrittävät auttaa toisiaan parantumaan Monilla paikkakunnilla toimii AA-ryhmiä, isoimmissa kaupungeissa on myös englanninkielisiä ryhmiä.

Al-Anon tarjoaa tukea alkoholistien läheisille. Englanninkielinen Al-Anon-ryhmä kokoontuu Helsingissä.

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleNimettömät alkoholistit, AA

Tukea alkoholisteille

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleSuomen venäjänkielisten yhdistysten liitto FARO

Tukea päihderiippuvaisten läheisille

Nimettömät narkomaanit

Nimettömät narkomaanit NA tarjoaa tukea ja tietoa sekä ryhmätapaamisia. Jäseneksi pääsee, jos haluaa lopettaa huumeiden käytön. Tietoa tapaamisista voit etsiä suomeksi englanniksi ja ruotsiksi internetsivuilta.