Siirry sisältöön

Työ ja yrittäjyys Vantaalla

Julkaistu20.02.2024
Vantaalla on monenlaisia työllistymisen mahdollisuuksia. Avoimia työpaikkoja löydät työpaikkasivustoilta. Vantaalla voit saada apua työnhakuun, koulutuksen etsintään tai ohjausta yrityksen perustamiseen. Tältä sivulta löydät tietoa Vantaan työelämään liittyvistä palveluista.

Paikallistietoa

Valitse kunta, niin voit nähdä tietoa paikallisista palveluista, kun liikut sivustolla.

Työtä Vantaalta

Business Finlandin sivulta löydät työpaikkailmoituksia Suomesta alueen tai alasi mukaan. Voit etsiä työpaikkoja myös Vantaalta.

Vantaan työllisyyspalvelut

Vantaan työllisyyspalveluista saat opastusta työnhakuun sekä tietoa avoimista työpaikoista ja koulutuksista. Jos tarvitset neuvoa ja tukea työllistymiseesi tai suomen kielen koulutusta, ota yhteyttä Vantaan kaupungin työllisyyspalveluihin. Lisätietoa kaupungin palveluista löydät Vantaan kaupungin sivuilta.

Vantaan työllisyyspalveluiden asiointipiste

Vernissakatu 1, 1. krs

palvelee ma-pe klo 9-16

puhelin 09 8395 0140

Jos olet työtön, ilmoittaudu työnhakijaksi TE-toimistoon

Jos olet työtön ja etsit työpaikkaa, ilmoittaudu työnhakijaksi Työ- ja elinkeinotoimistoon eli TE-toimistoon. Ilmoittaudu myös, jos sinut lomautetaan, koulutuksesi päättyy tai palkkatuettu työ loppuu. Voit ilmoittautua työnhakijaksi TE-palvelujen verkkopalvelun kautta, lähimmässä TE-toimistossa tai puhelimitse.

Uudenmaan TE-toimisto, Vantaa

Vernissakatu 1, 5. kerros

ma-pe klo 9–16

Puh. 0295 025 500

EU-maiden, Norjan, Islannin, Liechtensteinin ja Sveitsin kansalaiset voivat ilmoittautua työnhakijaksi TE-toimiston verkkopalvelun kautta. Muiden maiden kansalaisten täytyy ilmoittautua henkilökohtaisesti TE-toimistossa. Ota mukaan henkilöllisyystodistus ja oleskelulupa.

Tietoa TE-toimiston palveluista löydät InfoFinlandin sivulta Jos jäät työttömäksi. Tietoa työn hakemisesta Suomessa löydät InfoFinlandin sivulta Töitä Suomesta.

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleVantaan työ- ja elinkeinotoimisto

Yhteystiedot ja palvelut

Apua työnhakuun

Vantaan osaamiskeskus

Jos asut Vantaalla, sinulla on lupa työskennellä Suomessa ja olet täysi-ikäinen TE-toimiston asiakas, voit hakea Vantaan osaamiskeskuksen palveluihin. Siellä voit selvittää osaamistasi ja saada ohjausta opintoihin ja työelämään. Voit myös kehittää suomen kielen taitoasi. Ota yhteyttä omaan asiantuntijaasi TE-toimistossa. Vantaan osaamiskeskuksessa on myös muille maahanmuuttajille avoimia kursseja, koulutuksia ja tapahtumia. Osaamiskeskuksen yhteystiedot löydät alla olevasta linkistä.

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleVantaan kaupunki

Vantaan osaamiskeskus

Kotoutumiskeskus Monika

Kotoutumiskeskus Monika auttaa työttömiä maahanmuuttajanaisia löytämään työpaikan. Voit saada apua ansioluettelon tai työhakemuksen tekemiseen, opiskella arkisuomea ja digitaitoja.

Luckan integration

Luckan Integration on neuvontapalvelu, joka tarjoaa yksilöllistä neuvontaa maahanmuuttajille, ja järjestää muun muassa työnhakuun liittyviä tilaisuuksia ja ryhmiä. Tilaisuuksien kieli on englanti.

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleLuckan integration

Neuvontaa työnhakuun

Väestöliitto

Väestöliiton työuramentorointi on tarkoitettu koulutetuille maahanmuuttajille. Sen kautta voit saada mentorin, joka tukee sinua työn tai opiskelupaikan haussa tai yrityksen perustamisessa. Toiminta on suomenkielistä.

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleVäestöliitto

Työuramentorointi

Ohjaamo

Jos olet alle 30-vuotias, voit saada neuvoja ja ohjausta Ohjaamo-palvelusta. Ohjaamon henkilökunta auttaa sinua, jos sinulla ei ole työ- tai opiskelupaikkaa.

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleOhjaamo Vantaa

Ohjaamo

R3 Maahanmuuttajanuorten tuki ry

R3 Maahanmuuttajanuorten tuki ry on järjestö, joka auttaa nuoria asioissa, jotka liittyvät koulutukseen ja työllistymiseen. Lisätietoja saat yhdistyksen verkkosivuilta.

 

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleR3 maahanmuuttajanuorten tuki ry

Tukea nuorille maahanmuuttajille

Vanhemmat mukaan kouluun ja työelämään -hanke

Vanhemmat mukaan kouluun ja työelämään on hanke, joka toimii Vantaalla ja palvelee vantaalaisia maahan muuttaneita vanhempia. Vanhemmat opiskelevat suomen kieltä ja matematiikkaa, sekä oppivat suomalaisesta yhteiskunnasta, koulujärjestelmästä, ja työelämästä. Vanhemmat opiskelevat osan viikosta peruskoulun luokissa tai esiopetusryhmissä, ja osan viikosta S2-valmentajan johdolla. Teemat ovat muun muassa suomen kieli, koulutus, työelämä, sekä arkielämä ja yhteiskunta. Vanhemmat voivat osallistua opetukseen pienen lapsen kanssa.

Yrityksen perustaminen

Yrittämiseen liittyvät neuvontapalvelut on Vantaalla keskitetty yhden katon alle Yrityspalvelukeskus Leijaan. Leijan talossa toimivat muun muassa kaupungin elinkeinopalvelut, YritysVantaa, Kauppakamari, Yritysohjaamo, Vantaan yrittäjät ja TE-toimiston yrityspalvelut. Business Finlandin vastaanotot toimivat myös Leijassa ajanvarauksella.

Jos haluat perustaa oman yrityksen, voit saada apua Leija yrityspalvelukeskuksesta. He auttavat yritysidean kehittämisessä tai liiketoiminnan suunnittelussa. Palvelut ovat maksuttomia.

Yrityspalvelukeskus Leija

Elannontie 3

01510 Vantaa

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleVantaan Uusyrityskeskus ry

Yritysneuvontaa

Business Vantaa -verkosto auttaa, kun haluat perustaa yrityksen Vantaalle, hankkia koulutusta, rekrytoida työvoimaa, kansainvälistyä tai löytää uusia kontakteja. Palvelut ovat maksuttomia.

Voit ottaa yhteyttä soittamalla Businessvantaa Infon neuvontanumeroon 09839 20000, ma-pe 8–15.30.

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleBusiness Vantaa

Palveluita yrittäjille

Business Helsinki tarjoaa henkilökohtaista neuvontaa yrityksen perustamiseen, järjestää infotilaisuuksia ja yrittäjäkoulutusta useilla eri kielillä Helsingissä.

Jos sinulla on yritys Vantaalla, voit liittyä Vantaan Yrittäjien jäseneksi. Vantaan Yrittäjät ry on yrittäjien edunvalvontajärjestö, joka tarjoaa jäsenilleen esimerkiksi koulutusta ja neuvontaa. Löydät lisätietoja järjestön verkkosivuilta.

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleVantaan Yrittäjät ry

Yrittäjien edunvalvontajärjestö

Uudenmaan TE-toimisto tarjoaa monipuolisia palveluja yrittäjyyttä pohtivalle tai aloittavalle yrittäjälle. Uudenmaan TE-toimistossa voit esimerkiksi osallistua yrittäjäkoulutukseen ja hakea starttirahaa yrityksen perustamista varten.

Lue lisää: Yrityksen perustaminen Suomessa.

Verotus

Pääkaupunkiseudun verotoimiston asiakaspalvelu sijaitsee Helsingin keskustassa.

Yhteystiedot:

Hämeentie 15

00500 Helsinki

Puh: 029 512 000

Maahanmuuttajat voivat asioida myös International House Helsinki -palvelupisteessä. Pisteessä Kelan ja Verohallinnon asiantuntijat neuvovat Suomeen töihin tulevia maahanmuuttajia asioissa, jotka liittyvät verotukseen ja sosiaaliturvaan.

International House Helsinki -palvelupisteen yhteystiedot:

International House Helsinki

Lintulahdenkuja 2

00530 Helsinki

Lue lisää Verotus

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleVerohallinto

Yhteystiedot

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleInternational House Helsinki

IHH - palvelupiste Suomeen muuttaville