Siirry sisältöön

Työ ja yrittäjyys Helsingissä

Julkaistu08.01.2024
Helsingissä on paljon mahdollisuuksia työllistyä eri aloille. Voit etsiä avoimia työpaikkoja työpaikkasivustoilta, saada neuvoa ja ohjausta erilaisista työllisyyspalveluista tai perustaa yrityksen Helsingin alueelle. Tältä sivulta löydät tietoa Helsingin työelämään liittyvistä palveluista.

Paikallistietoa

Valitse kunta, niin voit nähdä tietoa paikallisista palveluista, kun liikut sivustolla.

Työtä Helsingistä

Business Finlandin sivulta löydät työpaikkailmoituksia Suomesta alueen tai alasi mukaan. Voit etsiä työpaikkoja myös Helsingistä.

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleHelsingin kaupunki helsinkirekry.fi

Helsingin kaupungin avoimet työpaikat

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleTyö- ja elinkeinoministeriö

Avoimia työpaikkoja

Seure on henkilöstöpalveluyhtiö, jonka tarjoaa lyhytaikaisia töitä Helsingin, Vantaan, Espoon ja Kauniaisten kaupungeilla. Töitä on esimerkiksi kouluissa, päiväkodeissa ja sairaaloissa.

TE-toimisto ja Helsingin työllisyyspalvelut tukevat työnhaussa

Työ- ja elinkeinotoimistosta eli TE-toimistosta ja Helsingin kaupungin työllisyyspalveluista saat opastusta työnhakuun sekä tietoa avoimista työpaikoista ja koulutuksista.

Jos olet työtön ja etsit työpaikkaa, ilmoittaudu työnhakijaksi TE-toimistoon. Ilmoittaudu myös, jos sinut lomautetaan, koulutuksesi päättyy tai palkkatuettu työ loppuu. Voit ilmoittautua työnhakijaksi TE-palvelujen verkkopalvelun kautta, lähimmässä TE-toimistossa tai puhelimitse.

EU-maiden, Norjan, Islannin, Liechtensteinin ja Sveitsin kansalaiset voivat ilmoittautua työnhakijaksi TE-toimiston verkkopalvelun kautta. Muiden maiden kansalaisten täytyy ilmoittautua henkilökohtaisesti TE-toimistossa. Ota mukaan henkilöllisyystodistus ja oleskelulupa.

Itäkeskuksen toimipaikka

Osoite: Asiakkaankatu 3 A, 4. kerros

Puhelin: 0295 025 500

Aukioloajat: ma–pe klo 9.00–16.00

Pasilan toimipaikka

Osoite: Ratapihantie 7 (sisäänkäynti Veturitorin puolelta)

Puhelin: 0295 025 500

Aukioloajat: ma–pe klo 9.00–16.00

Tietoa TE-toimiston palveluista löydät InfoFinlandin sivulta Jos jäät työttömäksi. Tietoa työn hakemisesta Suomessa löydät InfoFinlandin sivulta Töitä Suomesta.

Työttömyyskorvaus

Tietoa työttömyyskorvauksen hakemisesta löydät InfoFinlandin sivulta Työttömyysturva.

Apua työnhakuun

Monika-Naiset liitto

Kotoutumiskeskus Monika auttaa työttömiä maahanmuuttajanaisia löytämään työpaikan. Voit saada apua ansioluettelon tai työhakemuksen tekemiseen, opiskella arkisuomea ja digitaitoja.

Luckan integration

Luckan Integration on neuvontapalvelu, joka tarjoaa yksilöllistä neuvontaa maahanmuuttajille, ja järjestää muun muassa työnhakuun liittyviä tilaisuuksia ja ryhmiä. Tilaisuuksien kieli on englanti.

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleLuckan integration

Neuvontaa työnhakuun

Väestöliitto

Väestöliiton työuramentorointi on tarkoitettu koulutetuille maahanmuuttajille. Sen kautta voit saada mentorin, joka tukee sinua työn tai opiskelupaikan haussa tai yrityksen perustamisessa. Toiminta on suomenkielinen.

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleVäestöliitto

Työuramentorointi

Ohjaamo

Jos olet alle 30-vuotias, voit kysyä neuvoja työnhakuun Ohjaamosta. Ohjaamo on nuorille aikuisille tarkoitettu neuvontapalvelu.

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleOhjaamo Helsinki

Neuvontaa nuorille

Stadin osaamiskeskus

Stadin osaamiskeskus valmentaa maahanmuuttajia työmarkkinoille ja auttaa työpaikan tai harjoittelupaikan löytämisessä. Osaamiskeskus tarjoaa asiakkailleen mm. suomen kielen opetusta ja ammatillista koulutusta. Osaamiskeskuksen asiakkaaksi voi päästä TE-toimiston tai Sosiaali- ja terveyspalveluiden Maahanmuuttoyksikön kautta. Palvelut on tarkoitettu yli 17-vuotiaille helsinkiläisille maahanmuuttajille, joilla on oleskelulupa.

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleHelsingin kaupunki

Osaamiskeskus

Yrityksen perustaminen

Voit saada neuvoja ja apua yrityksen perustamiseen Business Helsingistä.

Voit saada henkilökohtaista neuvontaa yrityksen perustamisesta suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, venäjäksi, arabiaksi, viroksi, saksaksi ja italiaksi.

Business Helsinki järjestää maahanmuuttajille infotilaisuuksia yrityksen perustamisesta. Infotilaisuuksia järjestetään suomeksi, englanniksi, venäjäksi, arabiaksi ja viroksi. Infotilaisuudet ovat maksuttomia. Lisätietoja ja ilmoittautuminen Business Helsingin verkkosivuilla.

Business Helsinki järjestää yrittäjäkoulutuksia suomeksi, englanniksi ja venäjäksi. Osa kursseista on tarkoitettu yrityksen perustajille ja osa niille, joilla on jo oma yritys. Kursseja pidetään suomeksi, englanniksi ja venäjäksi. Lisätietoja ja ilmoittautuminen Business Helsingin verkkosivuilla.

Business Helsinki järjestää myös verkostoitumistilaisuuksia uusille yrittäjille.

Business Helsingistä saa apua myös kasvuyritysten kehittämiseen.

Jos sinulla on yritys Helsingissä, voit liittyä Helsingin Yrittäjien jäseneksi. Helsingin Yrittäjät on yrittäjien edunvalvontajärjestö, joka tarjoaa jäsenilleen esimerkiksi koulutusta, verkostoja ja neuvontaa. Löydät lisätietoja järjestön verkkosivuilta.

Lue lisää: Yrityksen perustaminen Suomessa

Verotus

Verotoimistolla on palvelupiste Helsingin keskustassa. Verotoimiston muiden palvelupisteiden ja puhelinneuvonnan yhteystiedot löydät Verohallinnon verkkosivuilta.

Maahanmuuttajat voivat asioida myös International House Helsinki -palvelupisteessä. Pisteessä Kelan ja Verohallinnon asiantuntijat neuvovat Suomeen töihin tulevia maahanmuuttajia asioissa, jotka liittyvät verotukseen ja sosiaaliturvaan.

Verotoimiston yhteystiedot:

Hämeentie 15

00500 Helsinki

International House Helsinki -palvelupisteen yhteystiedot:

Lintulahdenkuja 2D, 2.krs.

00530 Helsinki

Lue lisää: Verotus.