Siirry sisältöön

Työ ja yrittäjyys Turussa

Julkaistu19.12.2022

Paikallistietoa

Valitse kunta, niin voit nähdä tietoa paikallisista palveluista, kun liikut sivustolla.

Tällä sivulla on tietoa työhön ja yrittämiseen liittyvistä palveluista Turussa. Muuta tärkeää tietoa aiheesta löydät sivulta Työ ja yrittäjyys.

Mistä työtä?

Voit etsiä avoimia työpaikkoja internetistä ja sanomalehdistä. Löydät internetistä työpaikkasivustoja, kun kirjoitat hakukoneen tekstikenttään ”avoimet työpaikat”. Monella työpaikkasivulla on mahdollista jättää työhakemus ja ansioluettelo (CV) työnantajan luettavaksi. Voit myös saada työpaikan oman verkostosi kautta, joten panosta verkostoon tutustumalla ihmisiin ja tekemällä vaikka vapaaehtoistyötä.

TE-toimisto auttaa sinua työn hakemisessa. Jos olet työtön ja etsit työpaikkaa, ilmoittaudu työnhakijaksi TE-toimistoon. Työnhakijaksi voi rekisteröityä sähköisesti:

Rekisteröitymisen voi tehdä myös henkilökohtaisesti joko Turun kaupungin Työpisteessä tai Varsinais-Suomen TE-toimistossa.

Suomessa kunnat ja kaupungit ilmoittavat avoimista työpaikoista kuntrakery.fi-sivulla. Turun kaupungin sivuilta löydät tietoa työnhausta kaupungille, kaupungin työharjoittelumahdollisuuksista sekä muun muassa työpajatoiminnasta.

International House Turku – Apua työllistymiseen monella eri kielellä

International House Turku auttaa sinua myös työpaikan löytämisessä. International House Turku antaa monikielistä ohjausta ja neuvontaa työnhakuun, työelämään ja työsuojeluun liittyvissä asioissa. Saat sieltä apua myös suomen kielen opiskeluun tai ohjausta koulutukseen hakeutumisesta. International House Turku tarjoaa myös neuvontaa sinulle, joka harkitset yrityksen perustamista.

Työpaikan etsiminen, kun suunnittelet muuttoa ulkomailta Turkuun

Jos suunnittelet muuttoa Turkuun ja etsit tietoa työtilanteesta, voit vierailla Career in Southwest Finlandin sivuilla.

Työttömän palvelut Työpisteessä

Työpiste palvelee työttömiä turkulaisia. Turun kaupungin Työpiste neuvoo ja auttaa työpaikan saamisessa, lisäkoulutuksen hankkimisessa sekä työelämätaitojen kehittämisessä.

Turun kaupungin Työpiste toimii sekä omassa toimipisteessään Käsityöläiskatu 10:ssä että yhteispalvelupiste Monitorissa (Aurakatu 8).

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleCareer in Southwest Finland

Career in Southwest Finland

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleTurun kaupunki

Työpiste

Työpisteellä toimii myös alle 30-vuotiaille nuorille tarkoitettu Ohjaamo. Ohjaamosta löydät useita nuorten palveluja saman katon alta. Ohjaamossa on nuorille tarjolla muun muassa työllistymispalveluja, koulutusneuvontaa, tieto- ja neuvontapalveluja sekä hyvinvointipalveluja.

Ongelmat työpaikalla

Jos sinulla on työoloissa tai työsuhteenehdoissa ongelmia tai sinua on syrjitty työssä, yritä ensin selvittää asiaa työpaikallasi. Voit esimerkiksi keskustella asiasta työpaikkasi luottamusmiehen kanssa. Jos asia ei selviä työpaikalla, ota yhteyttä Etelä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueeseen.

Lounais-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueelta voit pyytää neuvoja ja ohjeita työpaikkojen työympäristöasioihin, työoloihin ja työsuhteen ehtoihin liittyvissä asioissa.

Asiakasvastaanotto tapahtuu vastuualueen toimipaikassa virka-aikana vain etukäteen tehdyllä ajanvarauksella. Tapaamisajan voit varata sähköpostitse osoitteesta: tyosuojelu.lounais(at)avi.fi

Lounais-Suomen aluehallintovirasto

Työsuojelun vastuualue

Itsenäisyydenaukio 2

20800 Turku

Avoinna arkisin kello 8.00–16.15.

Puhelinneuvonta on keskitetty työsuojeluviranomaisten valtakunnalliseen päivystysnumeroon, joka palvelee arkisin kello 9.00–15.00.

Puhelinvaihde palvele numerossa (02)95 018 000.

Työttömyyskorvaus ja eläke

Tietoa työttömyyskorvauksen hakemisesta löydät InfoFinlandin sivulta Työttömyysturva.

Tietoa eläkkeestä ja eläkkeen hakemisesta löydät InfoFinlandin sivulta Eläke.

Yrityksen perustaminen

Voit saada neuvoja ja apua yrityksen perustamiseen Turku Science Park Oy:n asiantuntijoilta. Neuvonta on maksutonta ja luottamuksellista.

Aloittavan yrittäjän neuvontaan kuuluvat muun muassa

  • Startti-infot ja Starttipajat
  • Henkilökohtainen perustamisneuvonta
  • Toimitilapalvelut

Varaa aika henkilökohtaiseen perustamisneuvontaan numerosta 040 488 2000.

Turku Science Park Oy

Joukahaisenkatu 3 A

20520 Turku

(ICT-City-kiinteistön A-porras, 4. kerros)

Lue lisää:

Yrityksen perustaminen

Verotus

Varsinais-Suomen verotoimiston päätoimipaikka on Turussa.

Verotoimisto Turun toimipiste

Lemminkäisenkatu 14-18 (katutaso)

DataCity, Turku

Monia verotukseen liittyviä asioita voi hoitaa myös verkossa:

Lue lisää:

Verotus