Siirry sisältöön

Muutto Kokkolaan

Julkaistu19.12.2022
Mitä pitää muistaa hoitaa, kun muuttaa? Tälle sivulle on koottu ohjeita, kuinka pääset alkuun lupa-asioiden hoitamisessa Kokkolassa.

Paikallistietoa

Valitse kunta, niin voit nähdä tietoa paikallisista palveluista, kun liikut sivustolla.

Rekisteröityminen asukkaaksi

Jos haluat muuttaa Suomeen, tarvitset yleensä oleskeluluvan. Oleskelulupa-asioita hoitavat Suomen edustustot ulkomailla ja Maahanmuuttovirasto.

Lue lisää: Muutto Suomeen.

Kun muutat vakituisesti asumaan Kokkolaan, sinun täytyy rekisteröityä kunnan asukkaaksi. Voit tehdä rekisteröinnin henkilökohtaisesti Digi- ja väestötietoviraston Kokkolan yksikössä:

Digi- ja väestötietovirasto, Kokkola

Kaarlelankatu 27

67100 KOKKOLA

Palvelupaikat ovat avoinna pääasiassa ajanvarauksella, joten varaa aika etukäteen Digi- ja väestötietoviraston verkkosivuilta tai puhelimitse valtakunnallisesta asiakaspalvelunumerosta.

Kun menet Digi- ja väestötietovirastoon, ota mukaasi

  • henkilöllisyystodistus (esimerkiksi passi)
  • oleskelulupa ja oleskelukortti (jos tarvitset oleskeluluvan Suomeen)
  • oleskeluoikeuden rekisteröintitodistus (jos olet EU-maan kansalainen)
  • avioliittotodistus
  • lastesi syntymätodistukset

Huomaa, että ulkomaalaisten asiakirjojen täytyy olla alkuperäisiä ja laillistettuja sekä käännetty suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. Lisätietoa asiakirjojen laillistamisesta saat Digi- ja väestötietovirastosta tai oman maasi edustustosta Suomessa.

Lue lisää: Rekisteröityminen asukkaaksi.

Kun muutat Suomeen, sinun on huolehdittava oleskeluluvan ja rekisteröitymisen lisäksi myös muutamasta muusta käytännön asiasta.

Lue lisää InfoFinlandin sivulta Suomeen muuttajan muistilista

Lue lisää elämästä Suomessa InfoFinlandin sivulta Asettuminen Suomeen

Maahanmuuttajien neuvonta Kokkolassa

Kokkolassa muuttoon liittyvien viranomaisasioiden hoitamiseen voit kysyä neuvoa Welcome Officesta. Welcome Office on Kokkolan kaupungin palvelu, joka antaa maksutonta tietoa-, neuvontaa ja ohjausta maahanmuuttoon liittyvissä asioissa.