Siirry sisältöön

Vapaa-aika Kokkolassa

Julkaistu24.02.2023

Paikallistietoa

Valitse kunta, niin voit nähdä tietoa paikallisista palveluista, kun liikut sivustolla.

Kokkola on vanha merikaupunki, jonka ympäristö tarjoaa monipuoliset retkeily- ja ulkoilumahdollisuudet. Retkeilijän kannattaa tutustua suomalaisiin jokamiehen oikeuksiin tämän palvelun osiossa ”Luonnossa liikkuminen”.

Monet kulttuuri- ja liikuntatilat mahdollistavat harrastustoimintaa eri muodoissa. Seurat ja yhdistykset sekä muut harrastusryhmät ja kunnalliset opistot tarjoavat liikunnan ja kulttuurin lisäksi mahdollisuuden mm. kielten ja kädentaitojen opiskeluun. Snellman-salissa ja kaupungin muissa kulttuuritiloissa on tarjolla monipuolisia kulttuuritapahtumia.

Vuosittaisia tapahtumia Kokkolassa ovat mm. kesäkauden päätöskarnevaali Venetsialaiset, juniori-jalkapalloilijoiden Kokkola Cup, Kaupunkifestivaali Kokkolan kesäviikot, Lohtajan kirkkomusiikkijuhlat sekä Kokkolan talvitanssit ja Kokkolan Talviharmonikka -festivaalit.

Lisätietoja Kokkolan vapaa-ajan palveluista saat Kokkolan kaupungin sivuilta. Kaupungin sivuilla on myös linkki Tapahtumakalenteriin, joka kertoo päivittäin kaupungin kulttuuri- ja liikuntatapahtumista.

Lue lisää: Vapaa-aika.

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleKokkolan kaupunki

Tapahtumakalenteri

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleKokkolan kaupunki

Kulttuuripalvelut

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleKokkolan kaupunki

Liikuntapalvelut

Kirjasto

Kokkolan kaupunginkirjasto sijaitsee kaupungin keskustassa. Lähikirjastot ovat Koivuhaassa, Kälviällä, Lohtajalla sekä Ullavan kirkonkylällä ja Rahkosessa. Lisäksi kaupunkia kiertää kirjastoauto.

Tietoa kirjaston aukioloista ja palveluista löytyy kirjaston sivuilta. Kirjastolla on myös verkkokirjasto. Siellä asiakkaat voivat selata kirjaston kokoelmia, varata aineistoa, uusia omia lainojaan, tehdä kaukolainatilauksia ja lainata e-kirjoja mihin vuorokaudenaikaan tahansa. Maamme tehokkaan kirjastoverkon myötä lähes kaikkien Suomen kirjastojen kokoelmat ovat Kokkolan kirjastoasiakkaiden ulottuvilla.

Kokkolan kaupunginkirjasto / pääkirjasto

Isokatu 3, 67100 Kokkola

Puhelin: 040 806 5124, 040 806 5435 

Sähköposti: kokkolan.kirjasto(at)kokkola.fi

Lue lisää: Kirjastot.

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleKokkolan kaupunki

Kirjastopalvelut

Liikunta

Kokkolassa on monipuoliset mahdollisuudet liikkua ja urheilla ympäri vuoden. Liikuntapaikkoja on eri puolilla kaupunkia. Kaupunki järjestää ohjattuja aktiviteetteja Uintikeskus VesiVeijarissa ja liikuntahalleissa. Lisäksi löytyy monta erityyppistä kuntosalia. Ikäihmisille tarkoitettuja kuntosaleja on Honkaharjun ja Kuusikummun palvelukeskuksissa.

Kaupunki ylläpitää pyöräteitä, ulkoilureittejä, kuntoratoja, hiihtolatuja, uimarantoja, palloilu- ja luistelukenttiä sekä lähiliikuntapaikkoja.

Kokkolan seudun opiston verkkopalvelussa voi tutustua opiston monipuoliseen liikuntatarjontaan.

Kokkolassa toimii lähes sata eri lajien urheiluseuraa ja muita liikuntaa järjestäviä yhdistyksiä. Lisätietoja Kokkolan liikuntamahdollisuuksista löydät Kokkolan kaupungin sivuilta.

Lue lisää: Liikunta.

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleKokkolan kaupunki

Liikuntapalvelut

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleKokkolan kaupunki

Liikuntapaikat

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleKokkolan kaupunki

Ikäihmisten kuntosalit

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleKokkolan seudun opisto

Kokkolan seudun opisto

Luonnossa liikkuminen

Luonnossa liikkuminen on suomalaisten perinteinen ja suosittu virkistäytymismuoto kaikkina vuodenaikoina. Suomessa jokamiehenoikeuksien perusteella metsissä voi poimia marjoja ja sieniä ja liikkua kävellen, pyöräillen tai talvella hiihtäen. Asumusten pihoille ei saa mennä ilman lupaa.

Kalastus vaatii kalastusluvan, lukuun ottamatta onkimista ja pilkkimistä. Myös metsästys vaatii metsästysluvan. Jokamiehenoikeudet eivät anna lupaa roskata maastoa, vahingoittaa puustoa tai kasvillisuutta, häiritä tai vahingoittaa lintujen pesiä ja poikasia, ajaa moottoriajoneuvoilla ilman maanomistajan lupaa tai rakentaa edes väliaikaisia rakennelmia.

Lisätietoja Kokkolan ulkoilureiteistä, taukopaikoista, kalastus- ja veneilymahdollisuuksista sekä esimerkiksi lintutorneista löydät kaupungin sivuilta.

Kokkolan alueen retkeily-, melonta-, vaellus-, pyöräily- ja muita reittejä voi katsella Internetin karttapalvelusta. Karttapalvelusta näkee myös suurimman osan liikuntapaikkojen sijainneista.

Kokkolan ulkoilukarttoja voi ostaa Kokkolan Matkailusta: Kauppatori 5, 67100 Kokkola.

Lue lisää: Luonnossa liikkuminen.

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleYmpäristöhallinto

Jokamiehenoikeudet

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleKokkolan kaupunki

Kokkolan ulkoilukartta

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleKokkolan kaupunki

Kokkolan ulkoilureitit

Teatteri ja elokuva

Kokkola on perinteikäs teatterikaupunki, jossa on tarjolla korkeatasoista näyttämötaidetta niin ammattilaisten kuin harrastajienkin esittämänä. Kokkolan kaupunginteatteri toimii tunnelmallisessa Vartiolinnassa (Torikatu 48). Kaupunginteatterin ohjelmiston löydät teatterin verkkosivuilta. Harrastajateattereiden toimintaan voit tutustua niiden verkkosivujen ja tapahtumakalenterin kautta.

Kokkolassa toimii elokuvateatteri Bio Rex, jonka kaksi salia käyttävät digitaali- ja 3D-tekniikkaa. Rexin ohjelmiston löydät oheisesta linkistä.

Lue lisää: Teatteri ja elokuva.

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleKokkolan kaupunki

Kaupunginteatteri

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleBio Rex Oy

Elokuvateatteri

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleKokkolan kaupunki

Tapahtumakalenteri

Museot

Kaupungin sydämessä, Roosien perinteikkäässä kaupunkitalossa toimii K.H.Renlundin museo. Kokkolan kaupunki perusti museon vuonna 1909 liikemies Karl Herman Renlundin (1850-1908) testamenttilahjoituksen pohjalle. Museossa on esillä kulttuurihistoriallisessa interiöörissä Renlundin kokoelma suomalaisen kultakauden taidetta ja vaihtuvia näyttelyjä. Myös museokorttelin muissa rakennuksissa on esillä kaupungin kulttuurihistoriaa ja ITE-taiteen näyttelyitä. K.H.Renlundin museon sivuilta löydät tarkemmat tiedot museon palveluista, näyttelyistä sekä ajankohtaisesta toiminnasta.

K.H.Renlundin museon lisäksi Kokkolassa kannattaa tutustua luonnontieteelliseen museoon Kieppiin (Kieppi on toistaiseksi suljettu tulipalon johdosta) sekä alueen useisiin kotiseutumuseoihin ja muihin historiallisiin kohteisiin. Esimerkiksi Ullavassa toimiva Taide-Vionoja -keskus esittelee taiteilija Veikko Vionojan tuotantoa. Kälviällä, Kokkolasta 10 km pohjoiseen, sijaitsee Toivosen Eläinpuisto ja Talonpojanmuseo. Lisätietoja näistä kohteista saat oheisten linkkien kautta.

Lue lisää: Museot.

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleKokkolan kaupunki

Museot ja perinnetyö

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleToivosen Eläinpuisto ja Talonpojanmuseo

Toivosen Eläinpuisto ja Talonpojanmuseo

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleTaide Vionoja

Taide Vionoja

Lasten ja nuorten harrastukset

Monet kulttuuri- ja liikuntatilat mahdollistavat harrastustoimintaa eri muodoissa. Useat eri seurat sekä kunnalliset opistot tarjoavat liikunnan ja kulttuurin lisäksi mahdollisuuden opiskella mm. kieliä ja erilaisia kädentaitoja. Lapsilla ja nuorilla on mahdollisuus hakeutua taiteen perusopetukseen musiikin, tanssin, kuvataiteen ja käsityön alalla. Lisäksi kaupungissa on nuorisopalveluiden ylläpitämä rokkikoulu.

Kaupungin nuorisopalveluilla on seitsemän nuorisotilaa eri puolilla kaupunkia. Päihteettömät ja savuttomat nuorisotilat tarjoavat ohjattua toimintaa alakouluikäisille (vuosiluokat 3−6) ja 13−17 -vuotiaille eri puolilla Kokkolaa. Tietoa lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksista löytyy kaupungin sivuilta.

Nuorisokeskus Vingen nuorten tieto- ja neuvontapisteestä löytyy ajankohtaista tietoa muun muassa kansainvälistymisestä, opiskelusta, työelämästä, terveydestä, harrastusmahdollisuuksista ja asumisesta.

Kokkolan seudun opisto tarjoaa lapsille ja nuorille erilaisia harrastusmahdollisuuksia, esimerkiksi taideaineissa, musiikissa. Tarkista ajankohtainen kurssitarjonta opiston verkkopalvelusta.

Kokkolan evankelisluterilaiset seurakunnat tarjoavat myös harrastustoimintaa lapsille ja nuorille, kuten leikkipuistotoimintaa, kerhoja, musiikkitoimintaa, leirejä. Lisätietoa toiminnasta löydät Kokkolan seurakuntayhtymän sivuilta.

Nuoristokeskus Vingen osoite

Puutarhakatu 2

67100 Kokkola

Lue lisää: Lasten ja nuorten harrastukset.

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleKokkolan kaupunki

Muu opetus Kokkolassa

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleKokkolan kaupunki

Nuorisopalvelut

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleKokkolan seudun opisto

Kokkolan seudun opisto

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleKokkolan evankelisluterilainen seurakuntayhtymä

Kokkolan evankelisluterilainen seurakuntayhtymä

Yhdistykset

Kokkolassa on aktiivista ja monipuolista seura- ja yhdistystoimintaa, joka tarjoaa harrastusmahdollisuuksia kaikenikäisille asukkaille.

Lue lisää: Yhdistykset.