Siirry sisältöön

Asuminen Iisalmessa

Julkaistu24.05.2024

Paikallistietoa

Valitse kunta, niin voit nähdä tietoa paikallisista palveluista, kun liikut sivustolla.

Vuokra-asunto

Petterinkulma Oy on Iisalmen kaupungin vuonna 1965 perustama osakeyhtiö, jonka tehtävänä on tuottaa ja ylläpitää vuokra-asuntoja Iisalmen alueella. Yhtiön omistuksessa on lähes 1500 asuntoa, joissa asuu noin 2200 iisalmelaista. Petterinkulman asunnot ovat edullisia ja hyväkuntoisia. Asunnot sijaitsevat monipuolisesti eripuolilla kaupunkia. Petterinkulma noudattaa kaikessa toiminnassaan hyvää vuokratapaa ja on turvallinen ja luotettava vuokranantaja.

Petterinkulma Oy

Kirkonsalmentie 12

74120 IISALMI

Linkki johtaa palvelun ulkopuolellePetterinkulma Oy

Vuokra-asunto

Asiakaspalvelu arkisin:
klo 9:30 - 11 ja 11:30 - 15:00 (toimisto suljettu maanantaisin)

Asuntojen hakeminen:
puh. 020 743 9126
asukasvalinta(at)petterinkulma.fi

Asuntoja voi hakea myös sähköisellä lomakkeella

Linkki johtaa palvelun ulkopuolellePetterinkulma Oy

Asuntohakemus

Katso lisää: Vuokra-asunto

Asunnon ostaminen

Suurin osa suomalaisista asuu omistusasunnossa eli sellaisessa asunnossa, jonka he itse omistavat. Jos ostat oman asunnon, se on usein pitkällä aikavälillä edullisempaa kuin jos asut vuokra-asunnossa. Tietoa myynnissä olevista asunnoista saat esimerkiksi kiinteistönvälitystoimistoista, paikallisista sanomalehdistä ja Internetin asunto-sivustoilta.

Lue lisää: Asunnon ostaminen

Tilapäinen asuminen

Halusitpa sitten rentoutua keskustassa tai luonnon läheisyydessä, löydät alueelta varmasti tarpeisiisi sopivan vaihtoehdon. Hotellitasoista majoitusta tarjoavat mm. Hotel Golden Dome, Iisalmen Seurahuone, Original Sokos Hotel Koljonvirta sekä Sininen Helmi. Lomamökkejä etsiville Iisalmen seudulla on vaihtoehtoja erikokoisille seurueille. Palveluja tarjoavat mm. Haapaniemen matkailu, Jokiniemen matkailu, Villa Kirmakka sekä Ylämäen Virkistyslomat. Koljonvirran kartanosta löydät kohtuuhintaisia huoneita majoittujille ja lisäksi kesäaikana tarjolla mökkimajoitusta leirintäalueella.

Yhteystiedot löytyvät

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleIisalmi ja tienoot

Tilapäinen asuminen

Asuminen kriisitilanteessa

Jos jäät kriisin tai onnettomuuden takia asunnottomaksi, ota yhteyttä Ylä-Savon SOTE Ky:n sosiaalipalvelukeskukseen.

Ohjaus ja neuvonta:

Seudulliset palvelunumerot 040 7126 992 tai 040 7126 738
Palvelu avoinna maanantaista perjantaihin kello 9.00–15.00.

Sosiaalipäivystyksen päivystysnumero 044 718 3930

Sosiaalipäivystys palvelee akuuteissa kriisitilanteissa vuorokauden ympäri.

Jos asuntosi on vahingoittunut esimerkiksi tulipalon tai vesivahingon vuoksi, kotivakuutus voi joissakin tapauksissa korvata ylimääräisiä asumiskustannuksia. Ota yhteyttä omaan vakuutusyhtiöösi heti, kun vahinko on sattunut.

Jos perheesi jäsen käyttää väkivaltaa sinua kohtaan tai uhkaa väkivallalla, ota yhteyttä Kuopion Turvakotiin. Turvakoti on ympärivuorokautinen, johon lähisuhdeväkivaltaa tai sen uhkaa kokeva henkilö tai perhe voi mennä oma-aloitteisesti tai viranomaisen tai muun tahon ohjaamana, tarvittaessa myös nimettömänä. Palvelu on turvakodin tarjoamaa välitöntä kriisiapua, ympärivuorokautista turvattua asumista sekä akuuttiin tilanteeseen liittyvää psykososiaalista tukea, neuvontaa ja ohjausta lähisuhdeväkivaltaa kokeneelle tai sen uhan alla eläville henkilöille tai perheille. Palvelut ovat jokaisen sitä tarvitsevan saatavilla asuinpaikasta riippumatta. Palvelut ovat tarjolla perheiden lisäksi myös yksittäisille asiakkaille, iästä riippumatta. Turvakotipalvelut ovat maksuttomia.

Yhteystiedot:

Kuopion turvakoti (THL)
Lastentie 1 A, B-ovi
70620 KUOPIO
Puh: 017 183 393 (avoinna vuorokauden ympäri)

Jos joku uhkaa tai käyttää sinuun väkivaltaa, voit myös soittaa hätäkeskukseen numero 112.

Tuki- ja palveluasuminen

Ikäihmisten tehostettua palveluasumista järjestetään henkilöille, joilla palvelun tarve on ympäri vuorokautista. Asiakkaan toimintakyky on merkittävästi alentunut ja asiakas ei pärjää enää kotihoidon tai tavallisen palveluasumisen turvin. Asiakas tarvitsee runsaasti apua päivittäisissä toiminnoissaan. Tehostetun palveluasumisen myöntäminen perustuu kuntayhtymän palvelutasomäärityksiin ja myöntämisperusteisiin. Palveluista peritään kuntayhtymän hallituksen vahvistamat asiakasmaksut.

Kehitysvammaisten asumista järjestettäessä ovat käytännön työssä yleistyneet käsitteet autettu, ohjattu ja tuettu asuminen. Autetulla asumisella tarkoitetaan kehitysvammaisten ympärivuorokautista palveluasumista, ohjatulla asumisella ei-yövalvotun asumisyksikön asumispalveluja sekä tuetulla asumisella asiakkaan omaan asuntoon järjestettäviä ohjaus- ja tukipalveluja. Ylä-Savon SOTE kuntayhtymällä on neljä omaa kehitysvammaisten asumisyksikköä ja palveluasumista järjestetään myös ostopalveluna yksityisiltä palveluntuottajilta.

Lisätietoa:

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleYlä-Savon Sote

Tuki- ja palveluasuminen

Savas-Säätiö tarjoaa asumispalveluita kehitysvammaisille ja autistisille henkilöille, mielenterveyskuntoutujille ja muille tukea tarvitseville henkilöille. Säätiön palvelukodit ovat turvallisia ja kodikkaita yhteisöjä, joissa jokaisella asukkaalla on oma yksityinen asunto. Osa palvelukodeista tarjoaa myös tilapäisasumispaikkoja. Tilapäisasumisen palveluiden avulla mahdollistetaan itsenäisen elämän harjoittelu kotona asuville kehitysvammaisille ja autistisille henkilöille sekä tuetaan perheiden ja omaishoitajien jaksamista. Lisäksi säätiö vuokraa erityisryhmille tarkoitettuja tukiasuntoja henkilöille, jotka haluavat asua itsenäisesti, mutta tarvitsevat asumisessaan ohjausta ja muuta tukea.

Yhteystiedot:

TUPA Iisalmi
Tiirankatu 8, 74120 IISALMI

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleSavas-Säätiö

Tuki- ja palveluasuminen

Iisalmessa sijaitseva Aspa-koti Aronia tarjoaa palveluita eri-ikäisille ihmisille, lapsille, nuorille, aikuisille ja perheille. Ohjaajat auttavat asiakkaita monissa asioissa. Asiakkailla voi olla haasteita arjessa ja omassa elämässään, mielenterveys- ja päihdeongelmia, neuropsykiatrisia häiriöitä tai he voivat olla lastensuojelun tai lastensuojelun jälkihuollon piirissä olevia lapsia tai nuoria.

Yhteystiedot:
Aspa-kodin johtaja
p. 044 419 5985

Katso lisää: Tuki ja-palveluasuminen

Asunnottomuus

Jos jäät asunnottomaksi, ota yhteyttä Iisalmen asuntopalveluun Petterinkulman Kiinteistö Oy.

Yhteystiedot:

Petterinkulma Oy
Kirkonsalmentie 12
74120 IISALMI
asukasvalinta(at)petterinkulma.fi

Katso lisää: Asunnottomuus

Asunnon jätehuolto

Jätteet tulee lajitella oikeisiin keräysastioihin, sillä väärin lajiteltu jäte saattaa pilata koko hyödyntämiskelpoisen jätekuorman.

Lisätietoa jätteiden lajittelusta saat:
Kodin yleisimpiä vaarallisia jätteitä ovat muun muassa sähkö- ja elektroniikkaromu, energiansäästölamput, loisteputket ja paristot. Vaarallisten jätteiden ja sähkölaitteiden vastaanottopaikka löytyy Ylä-Savon jätekeskukselta, osoitteesta Kierrätyskatu 15, 74140 Iisalmi. Tarkista aukioloajat:

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleYlä-Savon jätehuolto Oy

Asunnon jätehuolto

Lisätietoa kierrätyksestä löydät Ylä-Savon jätehuollon sivuilta:

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleYlä-Savon jätehuolto Oy

Asunnon jätehuolto

Youtubesta:

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleYoutube

Asunnon jätehuolto

Katso lisää: Jätteet ja kierrätys