Siirry sisältöön

Vapaaehtoistyö

Julkaistu05.02.2024
Vapaaehtoistyö on hyvä tapa auttaa, tutustua uusiin ihmisiin ja olla mukana sinulle tärkeässä asiassa. Vapaaehtoistyö on eri asia kuin työ tai työharjoittelu.

Sisälle työelämään

Jos sinulla on vasta vähän työkokemusta Suomesta tai et osaa vielä hyvin suomea, vapaaehtoistyö on hyvä tapa päästä sisälle työelämään ja parantaa kielitaitoa.

Vapaaehtoistyöstä ei saa palkkaa, mutta työkokemuksesta voi olla hyötyä, kun haet palkallista työtä. Vapaaehtoistyöstä on hyvä pyytää työtodistus. Ota suoraan yhteyttä organisaatioon, jossa haluaisit tehdä vapaaehtoistyötä.

Jos saat työttömyysturvaa, selvitä etukäteen TE-toimistostasi, onko vapaaehtoistyöllä vaikutusta työttömyysturvan saamiseen. Joissakin tapauksissa voit saada vapaaehtoistyön osaksi kotoutumissuunnitelmaasi.

Hauska harrastus

Vapaaehtoistyöstä voi saada myös hyvän harrastuksen. Voit yleensä itse päättää milloin ja kuinka usein osallistut toimintaan. Vapaaehtoistyössä voit tavata ihmisiä, jotka ovat kiinnostuneita samoista asioista kuin sinä ja saada uusia ystäviä. Voit myös hyödyntää työelämässä niitä kontakteja, joita olet luonut vapaaehtoistyössä.

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleVapaaehtoistyö.fi

Vapaaehtoistyötä

Linkki johtaa palvelun ulkopuolellePunainen Risti

Vapaaehtoistyötä

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleKansalaisareena

Vapaaehtoistyötä

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleKierrätyskeskus

Vapaaehtoistyö-opas