Työ ja yrittäjyys Vantaalla

Työtä Vantaalta

Business Finlandin sivulta löydät työpaikkailmoituksia Suomesta alueen tai alasi mukaan. Voit etsiä työpaikkoja myös Vantaalta.

linkkiVantaan kaupunki:
Työpaikkoja Vantaaltasuomi | ruotsi

linkkiJobs in Finland:
Avoimia työpaikkoja Suomessa englanniksienglanti

Vantaan ja Keravan työllisyyspalvelut tukevat työnhaussa

Vantaan ja Keravan työllisyyspalveluista saat opastusta työnhakuun sekä tietoa avoimista työpaikoista ja koulutuksista. Jos tarvitset neuvoa ja tukea työllistymiseesi tai suomen kielen koulutusta, ota yhteyttä Vantaan kaupungin työllisyyspalveluihin. Lisätietoa kaupungin palveluista löydät Vantaan kaupungin sivuilta.

Vantaan työllisyyspalveluiden asiointipiste

Vernissakatu 1, 1. krs
palvelee ma-pe klo 9-16
puhelin 09 8395 0140

linkkiVantaan kaupunki:
Vantaan ja Keravan työllisyyspalvelutsuomi | ruotsi | englanti

linkkiVantaan kaupunki:
Työllisyyden kuntakokeilu Vantaalla ja Keravallasuomi | ruotsi | englanti

Jos olet työtön, ilmoittaudu työnhakijaksi TE-toimistoon

Jos olet työtön ja etsit työpaikkaa, ilmoittaudu työnhakijaksi Työ- ja elinkeinotoimistoon eli TE-toimistoon. Ilmoittaudu myös, jos sinut lomautetaan, koulutuksesi päättyy tai palkkatuettu työ loppuu. Voit ilmoittautua työnhakijaksi TE-palvelujen verkkopalvelun kautta, lähimmässä TE-toimistossa tai puhelimitse.

Uudenmaan TE-toimisto, Vantaa
Vernissakatu 1, 5. kerros
ma-pe klo 9–16
Puh. 0295 025 500

EU-maiden, Norjan, Islannin, Liechtensteinin ja Sveitsin kansalaiset voivat ilmoittautua työnhakijaksi TE-toimiston verkkopalvelun kautta. Muiden maiden kansalaisten täytyy ilmoittautua henkilökohtaisesti TE-toimistossa. Ota mukaan henkilöllisyystodistus ja oleskelulupa.

Tietoa TE-toimiston palveluista löydät InfoFinlandin sivulta Jos jäät työttömäksi. Tietoa työn hakemisesta Suomessa löydät InfoFinlandin sivulta Töitä Suomesta.

linkkiVantaan työ- ja elinkeinotoimisto:
Yhteystiedot ja palvelutsuomi | ruotsi

linkkiTyö- ja elinkeinohallinto:
Linkkejä työpaikkasivustoillesuomi | ruotsi | englanti

Apua työnhakuun

Vantaan osaamiskeskus

Jos asut Vantaalla, sinulla on lupa työskennellä Suomessa ja olet täysi-ikäinen TE-toimiston asiakas, voit hakea Vantaan osaamiskeskuksen palveluihin. Siellä voit selvittää osaamistasi ja saada ohjausta opintoihin ja työelämään. Voit myös kehittää suomen kielen taitoasi. Ota yhteyttä omaan asiantuntijaasi TE-toimistossa. Vantaan osaamiskeskuksessa on myös muille maahanmuuttajille avoimia kursseja, koulutuksia ja tapahtumia. Osaamiskeskuksen yhteystiedot löydät alla olevasta linkistä.

linkkiVantaan kaupunki:
Vantaan osaamiskeskussuomi | englanti

Tsempataan töihin-hanke

Vantaalla maahan muuttaneiden työllistymistä tuetaan muun muassa Tsempataan töihin -hankkeessa. Hanke on Vantaan kaupungin, Uudenmaan TE-toimiston, Sodexo Oy:n ja vantaalaisten maahanmuuttajajärjestöjen toteuttama. Hanketyöntekijöiltä saat apua työnhakuun, CV:n ja hakemusten kirjoittamiseen, koulutuksen etsintään ja muihin työelämään liittyviin kysymyksiin.

Asiakaspalvelu suomeksi, englanniksi, venäjäksi, arabiaksi ja somaliksi.

linkkiVantaan kaupunki:
Tsempataan töihin-hankesuomi

linkkiVantaan Venäläinen Klubi:
Tsempataan! - STEA-hankesuomi | venäjä

Kotoutumiskeskus Monika

Kotoutumiskeskus Monika auttaa työttömiä maahanmuuttajanaisia löytämään työpaikan. Voit saada apua ansioluettelon tai työhakemuksen tekemiseen, opiskella arkisuomea ja digitaitoja.

linkkiMonika-Naiset liitto:
Kotoutumiskeskus Monikasuomi

Luckan integration

Luckan Integration on neuvontapalvelu, joka tarjoaa yksilöllistä neuvontaa maahanmuuttajille, ja järjestää muun muassa työnhakuun liittyviä tilaisuuksia ja ryhmiä. Tilaisuuksien kieli on englanti.

linkkiLuckan integration:
Neuvontaa työnhakuunenglanti

Väestöliitto

Väestöliiton työuramentorointi on tarkoitettu koulutetuille maahanmuuttajille. Sen kautta voit saada mentorin, joka tukee sinua työn tai opiskelupaikan haussa tai yrityksen perustamisessa. Toiminta on suomenkielistä.

linkkiVäestöliitto:
Työuramentorointisuomi | englanti

Ohjaamo

Jos olet alle 30-vuotias, voit saada neuvoja ja ohjausta Ohjaamo-palvelusta. Ohjaamon henkilökunta auttaa sinua, jos sinulla ei ole työ- tai opiskelupaikkaa.

linkkiOhjaamo Vantaa:
Ohjaamosuomi

R3 Maahanmuuttajanuorten tuki ry

R3 Maahanmuuttajanuorten tuki ry on järjestö, joka auttaa nuoria asioissa, jotka liittyvät koulutukseen ja työllistymiseen. Lisätietoja saat yhdistyksen verkkosivuilta.

linkkiR3 maahanmuuttajanuorten tuki ry:
Tukea nuorille maahanmuuttajillesuomi

Yrityksen perustaminen

Yrittämiseen liittyvät neuvontapalvelut on Vantaalla keskitetty yhden katon alle Yrityspalvelukeskus Leijaan. Leijan talossa toimivat muun muassa kaupungin elinkeinopalvelut, YritysVantaa, Kauppakamari, Yritysohjaamo, Vantaan yrittäjät ja TE-toimiston yrityspalvelut. Business Finlandin vastaanotot toimivat myös Leijassa ajanvarauksella.

Jos haluat perustaa oman yrityksen, voit saada apua Leija yrityspalvelukeskuksesta. He auttavat yritysidean kehittämisessä tai liiketoiminnan suunnittelussa. Palvelut ovat maksuttomia.

Yrityspalvelukeskus Leija
Elannontie 3
01510 Vantaa

linkkiVantaan Uusyrityskeskus:
Yritysneuvontaasuomi | englanti

Business Vantaa -verkosto auttaa, kun haluat perustaa yrityksen Vantaalle, hankkia koulutusta, rekrytoida työvoimaa, kansainvälistyä tai löytää uusia kontakteja. Palvelut ovat maksuttomia.

Voit ottaa yhteyttä soittamalla Businessvantaa Infon neuvontanumeroon 09839 20000, ma-pe 8–15.30.

linkkiBusinessVantaa:
Palveluita yrittäjillesuomi | ruotsi | englanti

NewCo Helsinki tarjoaa henkilökohtaista neuvontaa yrityksen perustamiseen, järjestää infotilaisuuksia ja yrittäjäkoulutusta useilla eri kielillä Helsingissä.

linkkiNewCo Helsinki:
Palveluja maahanmuuttajayrittäjillesuomi | englanti

Jos sinulla on yritys Vantaalla, voit liittyä Vantaan Yrittäjien jäseneksi. Vantaan Yrittäjät ry on yrittäjien edunvalvontajärjestö, joka tarjoaa jäsenilleen esimerkiksi koulutusta ja neuvontaa. Löydät lisätietoja järjestön verkkosivuilta.

linkkiVantaan Yrittäjät ry:
Yrittäjien edunvalvontajärjestösuomi

Uudenmaan TE-toimisto tarjoaa monipuolisia palveluja yrittäjyyttä pohtivalle tai aloittavalle yrittäjälle. Uudenmaan TE-toimistossa voit esimerkiksi osallistua yrittäjäkoulutukseen ja hakea starttirahaa yrityksen perustamista varten.

Lue lisää: Yrityksen perustaminen Suomessa.

Verotus

Pääkaupunkiseudun verotoimiston asiakaspalvelu sijaitsee Helsingin keskustassa.

Yhteystiedot:
Hämeentie 15
00500 Helsinki
Puh: 029 512 000

Maahanmuuttajat voivat asioida myös International House Helsinki -palvelupisteessä. Pisteessä Kelan ja Verohallinnon asiantuntijat neuvovat Suomeen töihin tulevia maahanmuuttajia asioissa, jotka liittyvät verotukseen ja sosiaaliturvaan.

International House Helsinki -palvelupisteen yhteystiedot:

International House Helsinki
Lintulahdenkuja 2
00530 Helsinki

Lue lisää Verotus

linkkiVerohallinto:
Yhteystiedotsuomi | ruotsi | englanti

linkkiInternational House Helsinki:
IHH - palvelupiste Suomeen muuttaville englanti