Elämä Suomessa

Kaupungit

Työ ja yrittäjyys Vantaalla

Mistä työtä?

TE-toimisto auttaa sinua työn hakemisessa. Jos olet työtön ja etsit työpaikkaa, ilmoittaudu työnhakijaksi TE-toimistoon. Voit ilmoittautua joko verkkopalvelun kautta tai henkilökohtaisesti TE-toimistossa.

EU-maiden, Norjan, Islannin, Liechtensteinin ja Sveitsin kansalaiset voivat ilmoittautua työnhakijaksi TE-toimiston verkkopalvelun kautta. Muiden maiden kansalaisten täytyy ilmoittautua henkilökohtaisesti TE-toimistossa. Ota mukaan henkilöllisyystodistus ja oleskelulupa.

Yhteystiedot:

Uudenmaan TE-toimisto, Vantaa
Vernissakatu 1
01300 Vantaa

Tietoa TE-toimiston palveluista löydät InfoFinlandin sivulta Jos jäät työttömäksi. Tietoa työn hakemisesta Suomessa löydät InfoFinlandin sivulta Mistä työtä?

linkkiVantaan työ- ja elinkeinotoimisto:
Yhteystiedot ja palvelutsuomi | ruotsi

linkkiTyö- ja elinkeinoministeriö:
Avoimia työpaikkojasuomi | ruotsi

linkkiTyö- ja elinkeinohallinto:
Linkkejä työpaikkasivustoillesuomi | ruotsi | englanti

linkkiVantaan kaupunki:
Tukea työllistymiseensuomi | ruotsi | englanti

Apua työnhakuun

Kaupungin palvelut työnhakijoille

Vantaan kaupunki tarjoaa työttömille erilaisia palveluja, jotka auttavat heitä tutustumaan työelämään ja saamaan työpaikan. Vantaalla järjestetään myös useita rekrytointitapahtumia, joissa työnantajat etsivät työntekijöitä.

Lisätietoa kaupungin palveluista löydät Vantaan kaupungin sivuilta.

linkkiVantaan kaupunki:
Kaupungin palvelut työnhakijoillesuomi | ruotsi | englanti

Tsemppari-hanke

Jos haluat apua työnhakuun tai opiskelupaikan löytämiseen, voit ottaa yhteyttä Hakunilan kansainvälisen yhdistyksen Tsemppari-hankkeen neuvojiin. Yhteystiedot löydät Hakunilan kansainvälisen yhdistyksen verkkosivuilta.

linkkiHakunilan kansainvälinen yhdistys:
Tsemppari-hankesuomi

Kotoutumiskeskus Monika

Kotoutumiskeskus Monika auttaa työttömiä maahanmuuttajanaisia löytämään työpaikan. Voit saada apua ansioluettelon tai työhakemuksen tekemiseen, opiskella arkisuomea ja digitaitoja.

linkkiMonika-Naiset liitto:
Kotoutumiskeskus Monikasuomi

Luckan integration

Luckan Integration on neuvontapalvelu, joka tarjoaa yksilöllistä neuvontaa maahanmuuttajille, ja järjestää muun muassa työnhakuun liittyviä tilaisuuksia ja ryhmiä. Tilaisuuksien kieli on englanti.

linkkiLuckan integration:
Neuvontaa työnhakuunsuomi | ruotsi | englanti | espanja

Väestöliitto

Väestöliiton työuramentorointi on tarkoitettu koulutetuille maahanmuuttajille. Sen kautta voit saada mentorin, joka tukee sinua työn tai opiskelupaikan haussa tai yrityksen perustamisessa. Toiminta on suomenkielistä.

linkkiVäestöliitto:
Työuramentorointisuomi | englanti

Ohjaamo

Jos olet alle 30-vuotias, voit saada neuvoja ja ohjausta Ohjaamo-palvelusta. Ohjaamon henkilökunta auttaa sinua, jos sinulla ei ole työ- tai opiskelupaikkaa.

linkkiOhjaamo Vantaa:
Ohjaamosuomi

R3 Maahanmuuttajanuorten tuki ry

R3 Maahanmuuttajanuorten tuki ry on järjestö, joka auttaa nuoria asioissa, jotka liittyvät koulutukseen ja työllistymiseen. Lisätietoja saat yhdistyksen verkkosivuilta.

linkkiR3 maahanmuuttajanuorten tuki ry:
Tukea nuorille maahanmuuttajillesuomi

Yrityksen perustaminen

Neuvoja ja apua yrityksen perustamiseen antavat esimerkiksi Leija yrityspalvelukeskus ja Vantaan Uusyrityskeskus.

Jos sinulla on yritys Vantaalla, voit liittyä Vantaan Yrittäjien jäseneksi. Vantaan Yrittäjät ry on yrittäjien edunvalvontajärjestö, joka tarjoaa jäsenilleen esimerkiksi koulutusta ja neuvontaa. Löydät lisätietoja järjestön verkkosivuilta.

NewCo Helsinki tarjoaa neuvoja ja apua yrityksen perustamiseen suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, venäjäksi, arabiaksi, viroksi, saksaksi ja italiaksi.

NewCo Helsinki järjestää maahanmuuttajille infotilaisuuksia yrityksen perustamisesta suomeksi, englanniksi, venäjäksi, arabiaksi ja viroksi. Infotilaisuudet ovat maksuttomia.

NewCo Helsinki järjestää yrittäjäkoulutuksia suomeksi, englanniksi ja venäjäksi. Osa kursseista on tarkoitettu yrityksen perustajille ja osa niille, joilla on jo oma yritys. Kursseja pidetään suomeksi, englanniksi ja venäjäksi. Lisätietoja ja ilmoittautuminen NewCo Helsingin verkkosivuilla.

Uudenmaan TE-toimisto tarjoaa monipuolisia palveluja yrittäjyyttä pohtivalle tai aloittavalle yrittäjälle. Uudenmaan TE-toimistossa voit esimerkiksi osallistua yrittäjäkoulutukseen ja hakea starttirahaa yrityksen perustamista varten.

Lue lisää: Yrityksen perustaminen

linkkiNewCo Helsinki:
Palveluja maahanmuuttajayrittäjillesuomi | englanti

linkkiYritys-Suomi:
Yritysneuvontaasuomi | ruotsi | englanti

linkkiVantaan Uusyrityskeskus:
Yritysneuvontaasuomi | englanti

linkkiVantaan Yrittäjät ry:
Yrittäjien edunvalvontajärjestösuomi

Verotus

Pääkaupunkiseudun verotoimiston asiakaspalvelu sijaitsee Helsingin keskustassa.

Yhteystiedot:
Aleksanterinkatu 9 (Kluuvi)
00100 Helsinki
Puh: 029 512 000

Maahanmuuttajat voivat asioida myös International House Helsinki -palvelupisteessä. Pisteessä Kelan ja Verohallinnon asiantuntijat neuvovat Suomeen töihin tulevia maahanmuuttajia asioissa, jotka liittyvät verotukseen ja sosiaaliturvaan.

International House Helsinki -palvelupisteen yhteystiedot:

International House Helsinki
Albertinkatu 25
00180 Helsinki

Lue lisää Verotus

linkkiVerohallinto:
Yhteystiedotsuomi | ruotsi | englanti

linkkiIn To:
Neuvontaa sosiaaliturvasta ja verotuksestasuomi | ruotsi | englanti

linkkiInternational House Helsinki:
IHH - palvelupiste Suomeen muuttaville englanti