Siirry sisältöön

Suomen ja ruotsin kieli Vaasassa

Julkaistu03.05.2023

Paikallistietoa

Valitse kunta, niin voit nähdä tietoa paikallisista palveluista, kun liikut sivustolla.

Suomen ja ruotsin kieli Vaasassa

Suomessa on kaksi virallista kieltä: suomi ja ruotsi. Vaasassa puhutaan molempia kieliä kouluissa, kaupoissa ja työpaikoilla.

Voit opiskella suomen tai ruotsin kieltä joko kotoutumiskoulutuksessa tai itsenäisesti. Kotoutumiskoulutusta järjestetään aikuisille maahanmuuttajille, jotka kuuluvat kotoutumislain piiriin. Kotoutumiskoulutukset ovat tarkoitettu työttömille työnhakijoille. Koulutus kestää noin vuoden ja se on maksutonta. Kotoutumiskoulutukseen haetaan TE-toimiston kautta.

Suomen tai ruotsin kieltä voit opiskella myös itsenäisesti. Voit hakea kurssille itse ja maksaa kurssimaksun. Omaehtoisia kielikursseja järjestävät muun muassa seuraavat oppilaitokset:

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleVaasan Kesäyliopisto

Kielikurssit

Voit kysyä lisää Vaasassa järjestettävistä kielikursseista, maksuttomista kielen opetusryhmistä sekä saada ohjausta itsenäiseen kielenopiskeluun Welcome Officesta.

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleVaasan Kaupunki

Welcome Office

Suomen kieltä voit opiskella itsenäisesti myös verkossa:

Suomen kieltä internetissä

Lue lisää: Suomen ja ruotsin kieli

Yleinen kielitutkinto

Vaasassa voit suorittaa yleisen kielitutkinnon suomen- ja ruotsinkielessä. Opetushallituksen verkkosivuilla on hakukone, jonka avulla voit tarkistaa, missä paikoissa ja milloin voit suorittaa tutkinnon.

Lue lisää Virallinen todistus kielitaidosta