Media Suomessa

Suomessa on lehdistönvapaus ja Suomi on sijoittunut monena vuonna kärkisijoille lehdistönvapausindeksissä. Yleisradio eli Yle on riippumaton julkisen palvelun mediayhtiö, jonka kanavilta saat tärkeää tietoa monella kielellä. Lisäksi Suomessa on paljon luotettavia yksityisiä tiedotusvälineitä. Tiedotusvälineiden hyvää journalistista tapaa tarkastelee ja edistää Julkisen sanan neuvosto.

Uutisia ja tv-ohjelmia verkossa

Verkosta löydät paljon uutisia ja tv-ohjelmia eri kielillä. Esimerkiksi Yle tarjoaa uutisia suomeksi, englanniksi ja venäjäksi. Voit katsoa sekä Ylen että kaupallisten tv-kanavien ohjelmia television lisäksi myös verkossa. Monet tv-ohjelmat ovat suomenkielisiä. Suomessa vieraskieliset ohjelmat on tekstitetty suomeksi, eli niitä voi seurata myös alkuperäiskielellä (usein englanniksi).

linkkiYLE:
Uutisia englanniksienglanti

linkkiHelsinki Times:
Uutisia englanniksienglanti

linkkiYLE:
Uutisia venäjäksivenäjä

linkkiYLE:
Uutisia helpolla suomen kielelläsuomi

linkkiSelkokeskus:
Uutisia helpolla suomen kielelläsuomi

linkkiYLE Areena:
Televisio-ohjelmia verkossasuomi

linkkiMTV:
Televisio-ohjelmia verkossasuomi

linkkiRuutu.fi:
Televisio-ohjelmia verkossasuomi

Lehdet

Suomessa ilmestyy paljon sanomalehtiä. Suurin sanomalehti on Helsingin Sanomat. Useimmat sanomalehdet ovat suomenkielisiä. Joillakin paikkakunnilla ilmestyy myös ruotsinkielisiä sanomalehtiä. Lisäksi Suomessa ilmestyy venäjänkielinen Gazeta-lehti.

Useimpia sanomalehtiä on mahdollista tilata paperilehden lisäksi myös verkkolehtenä. Tällöin voit lukea lehteä sähköisessä muodossa.

linkkiSanomalehtien liitto:
Sanomalehdet Suomessasuomi

linkkiGazeta.fi:
Venäjänkielinen Gazeta-lehtivenäjä

Televisio

Jos sinulla on vanha televisio, tarvitset tv-ohjelmien katselua varten myös digisovittimen. Suomessa myytävissä uusissa televisioissa on jo valmiina digitaalinen vastaanotin.

Yleisradio eli Yle omistaa neljä televisiokanavaa, jotka näkyvät koko Suomessa. Yle on julkinen palvelu, ja sen toiminta rahoitetaan veroista. Tämän lisäksi Suomessa toimii monia kaupallisia televisiokanavia, kuten MTV3 ja Nelonen.

Monia kanavia voit katsella ilmaiseksi. Ilmaisia ovat Ylen kanavat ja monet kaupalliset kanavat. Lisäksi voit myös ostaa maksullisia kanavia.

linkkiExpatFinland:
Televisio Suomessaenglanti

Radio

Suomessa on useita radiokanavia. Suurinta osaa kanavista voit kuunnella myös internetin kautta. Useimmat radiokanavista ovat suomenkielisiä.

Yle tarjoaa radio-ohjelmia englanniksi ja venäjäksi.

linkkiYLE Areena:
Nettiradiotsuomi

linkkiSuomi.fm:
Radiokanavat Suomessasuomi

linkkiRadio Finest:
Vironkielinen radioviro