Media Suomessa

Suomessa on lehdistönvapaus. Se tarkoittaa sitä, että valtio ei voi määrätä mitä tiedotusvälineissä kuten sanomalehdissä, televisiossa tai internet-sivuilla sanotaan.

Uutisia ja tv-ohjelmia verkossa

linkkiYLE:
Ajankohtaista tietoa koronaviruksestasuomi | ruotsi | englanti | venäjä | somali | persia | arabia | kurdi

linkkiYLE:
Uutisia englanniksienglanti

linkkiHelsinki Times:
Uutisia englanniksienglanti

linkkiYLE:
Uutisia venäjäksivenäjä

linkkiYLE:
Uutisia helpolla suomen kielelläsuomi

linkkiSelkokeskus:
Uutisia helpolla suomen kielelläsuomi

linkkiYLE Areena:
Televisio-ohjelmia verkossasuomi

linkkiMTV:
Televisio-ohjelmia verkossasuomi

linkkiRuutu.fi:
Televisio-ohjelmia verkossasuomi

Lehdet

Suomessa ilmestyy paljon sanomalehtiä. Suurin sanomalehti on Helsingin Sanomat. Useimmat sanomalehdet ovat suomenkielisiä. Joillakin paikkakunnilla ilmestyy myös ruotsinkielisiä sanomalehtiä. Lisäksi Suomessa ilmestyy venäjänkielinen Spektr-lehti.

linkkiSanomalehtien liitto:
Sanomalehdet Suomessasuomi

linkkiSpektr:
Venäjänkielinen lehtivenäjä

Televisio

Jos sinulla on vanha televisio, tarvitset tv-ohjelmien katselua varten myös digisovittimen. Suomessa myytävissä uusissa televisioissa on jo valmiina digitaalinen vastaanotin.

Useimmat tv-ohjelmat ovat suomenkielisiä. Suomessa vieraskieliset ohjelmat on tekstitetty suomeksi eli niitä voi seurata myös alkuperäiskielellä (usein englanniksi).

Yleisradio eli Yle omistaa neljä televisiokanavaa, jotka näkyvät koko Suomessa. YLE on julkinen palvelu, ja sen toiminta rahoitetaan veroista. Tämän lisäksi Suomessa toimii monia kaupallisia televisiokanavia, kuten MTV3 ja Nelonen.

Monia kanavia voit katsella ilmaiseksi. Ilmaisia ovat Ylen kanavat ja monet kaupalliset kanavat. Lisäksi voit myös ostaa maksullisia kanavia.

linkkiExpatFinland:
Televisio Suomessaenglanti

Radio

Suomessa on useita radiokanavia. Suurinta osaa kanavista voit kuunnella myös internetin kautta. Suurin osa radiokanavista on suomenkielisiä.

Yle tarjoaa radio-ohjelmia englanniksi ja venäjäksi. Radio Sputnik on venäjänkielinen radiokanava. Finest tarjoaa vironkielistä radio-ohjelmaa.

linkkiYLE Areena:
Nettiradiotsuomi

linkkiSuomi.fm:
Radiokanavat Suomessasuomi