Gå till innehållet

Om tjänsten

InfoFinland är en mångsidig webbplats som sammanställer viktig information för personer som planerar att flytta till Finland eller som redan bor här. Webbplatsen betjänar även myndigheter i deras flerspråkiga informationsverksamhet.

I InfoFinland hittar användaren pålitlig information på sitt eget språk om flytten till Finland, arbete, studier, boende, utbildning, hälsa, familj, problematiska situationer och fritid. Informationen uppdateras kontinuerligt. Mer information finns på InfoFinlands sida Innehållsproduktion.

InfoFinlands webbplats är responsiv. Sidorna är enkla att använda med olika enheter, till exempel smarttelefonen eller surfplattan.

Språken i InfoFinland

Tjänsten finns på finska, svenska, engelska, ryska, estniska, franska, somaliska, spanska, turkiska, kinesiska, persiska och arabiska. De olika språkversionerna är identiska. Översättningarna i tjänsten görs av en översättningsbyrå. Mer information finns på InfoFinlands sida Översättningar

Dessutom innehåller InfoFinland länkar till material som publicerats på andra språk.

Information om lokala tjänster

I InfoFinland finns information om tjänsterna i många kommuner. Länkar till kommunsidorna hittar du med hjälp av Menyn Städer i höger spalt. När användaren är på en kommunsida, visas länkar till den grundläggande informationen om ämnet.

På sidan Städer hittar du kommunerna som finns i InfoFinland på en karta. Mer information om InfoFinlands samarbetskommuner.

Sidunderhåll

InfoFinlands webbplats upprätthålls av Helsingfors stad. InfoFinland-redaktionen sköter uppdateringen av uppgifterna i avsnitten Flytta till Finland, Livet i Finland och Information om Finland samt uppgifterna om Helsingfors, Esbo, Vanda och Grankulla. De övriga medlemskommunernas egna redaktioner upprätthåller sina egna kommunsidor.

Kurssökningen för kurser i finska och svenska, Finnishcourses.fi, är en del av InfoFinland.

InfoFinland finansieras av staten och samarbetskommunerna. Du hittar mer information på sidan Finansiärer.

InfoFinlands chefredaktör och ansvariga redaktör är Eija Kyllönen-Saarnio.

Historia

Webbtjänsten InfoFinland hette tidigare Infobanken. Namnet ändrades i november 2018.

Webbtjänsten Infopankki.fi publicerades vid Helsingfors kulturcentral 2003 som ett samarbete mellan Internationella kulturcentret Caisa och Helsingfors stadsbibliotek.

Länken tar dig utanför tjänstenHelsingfors kulturcentral

https://www.caisa.fi/sv/om-oss

Idag drivs InfoFinland vid Helsingfors stadskanslis kommunikationsavdelning.