Vapaa-aika Raahessa

Raahe on vanha merikaupunki, jonka edustalla on useita kymmeniä saaria, joissa on mm. hyvin varusteltuja nuotiopaikkoja. Monet kulttuuri- ja liikuntatilat mahdollistavat harrastustoimintaa eri muodoissa. Useat eri seurat sekä kunnalliset opistot tarjoavat liikunnan ja kulttuurin lisäksi mahdollisuuden opiskella mm. kieliä ja erilaisia kädentaitoja. Raahesalissa on tarjolla monipuolisia kulttuuritapahtumia. Asukkaille on harrastustoimintaa myös kuoroissa, harrastajateattereissa sekä tanssi- ja musiikkiryhmissä. Kesäisiä tapahtumia Raahessa ovat mm. Pekanpäivät ja Rantajatsit. Lisätietoja vapaa-ajan palveluista löydät Raahen kaupungin sivuilta.

Lue lisää: Vapaa-aika.

linkkiRaahen kaupunki:
Matkailusuomi | englanti | venäjä | ranska

linkkiRaahen kaupunki:
Kulttuuripalvelutsuomi

Kirjasto

Raahessa on pääkirjasto ja kolme lähikirjastoa, jotka palvelevat kuntalaisia eri puolilla kaupunkia. Lisäksi Vihannin kaupunginosassa kiertää Haapaveden kirjastoauto kerran viikossa. Tietoa kirjaston aukioloista ja palveluista löytyy kirjaston sivuilta.

Kirjastolla on myös verkkokirjasto. Siellä asiakkaat voivat selata kirjaston kokoelmia, varata aineistoa, uusia omia lainojaan, tehdä kaukolainatilauksia ja lainata e-kirjoja mihin vuorokaudenaikaan tahansa. Maamme tehokkaan kirjastoverkon myötä lähes kaikkien Suomen kirjastojen kokoelmat ovat Raahen kirjastoasiakkaiden ulottuvilla.

Raahen kaupunginkirjasto
Rantakatu 45, 92100 Raahe
Puhelin: 040 135 6799
Sähköposti: kirjasto(at)raahe.fi

Lue lisää: Kirjastot.

linkkiRaahen kaupunki:
Kirjastosuomi

linkkiRaahen kaupunki:
Verkkokirjastosuomi

Teatteri ja elokuva

Raahen Teatteri, Koulukatu 13, 92100 Raahe
Puhelin: 044 3240 958

Elokuvanäytökset Raahesalissa, Kirkkokatu 28, 92100 Raahe, puh. 044 439 3237

Raahen kaupungin kulttuuripalvelut
Kirkkokatu 28, 2. kerros, 92100 Raahe

Lisätietoja tapahtumista, taidenäyttelyistä ja kulttuuripalveluista löydät Raahen kulttuurisivuilta.

Lue lisää: Teatteri ja elokuva.

linkkiRaahen teatteri:
Raahen teatterisuomi

linkkiRaahen kaupunki:
Kulttuuripalvelutsuomi

linkkiMovie Company Alatalo Oy:
Movie Company Alatalo Oysuomi | englanti | venäjä

Konsertit

Raahessa järjestetään paljon erilaisia konsertteja ympärivuotisesti erilaisilla paikoissa, kuten Raahesalissa, Raahen Teatterilla, kirkoissa ja ravintoloissa.
Raahesali, Kirkkokatu 28, 92100 Raahe
Raahen Teatteri, Koulukatu 13, 92100 Raahe
Raahen kirkko, Kirkkokatu 10, 92100 Raahe

Taidenäyttelyt

Raahessa on useita taidenäyttelytiloja, joissa taiteeseen voi tutustua ilmaiseksi.
Raahesalin lämpiö, Kirkkokatu 28 (2. krs), 92100 Raahe
Galleria Myötätuuli, Kirkkokatu 28 (3 krs), 92100 Raahe
Raahen pääkirjasto, Rantakatu 45, 92100 Raahe

Museot

Raahen museo on Suomen vanhin paikallismuseo. Sen perusti monista kulttuuriharrastuksistaan tunnettu piirilääkäri Carl Robert Ehrström vuonna 1862. Raahen museo on kasvanut vuosikymmenten saatossa ja tällä hetkellä se koostuu seitsemästä eri toimipisteestä. Raahen museon kuuluisin nähtävyys, maailman vanhin säilynyt sukelluspuku Wanha Herra löytyy Kruununmakasiinin sukellusosastolta.

Pakkahuoneen museo
Rantakatu 33, 92100 Raahe
Puhelin: 040 135 6850
Sähköposti: museo(at)raahe.fi

Raahen museon toimisto / Soveliuksen talo
Rantakatu 36, 92100 Raahe
Sähköposti: museo(at)raahe.fi

Kruununmakasiini
Merikatu 10, 92100 Raahe
Puhelin: 040 135 6949.
Sähköposti: museo(at)raahe.fi

Lue lisää: Museot.

linkkiRaahen museo:
Raahen museosuomi | ruotsi | englanti

Liikunta

Raahessa voi harrastaa liikuntaa monipuolisesti ympäri vuoden. Lisätietoja liikuntapaikoista on kaupungin sivuilla.

Lue lisää: Liikunta.

linkkiRaahen kaupunki:
Liikuntapaikatsuomi

linkkiRaahen kaupunki:
Luontopolutsuomi

Luonnossa liikkuminen

Luonnossa liikkuminen on suomalaisten perinteinen ja suosittu virkistäytymismuoto kaikkina vuodenaikoina. Suomessa jokamiehenoikeuksien perusteella metsissä voi poimia marjoja ja sieniä ja liikkua kävellen, pyöräillen tai talvella hiihtäen. Asumusten pihoille ei saa mennä luvatta.

Kalastus vaatii kalastusluvan, lukuun ottamatta onkimista ja pilkkimistä. Myös metsästys vaatii metsästysluvan. Jokamiehenoikeudet eivät anna lupaa jättää luontoon roskia, vahingoittaa puustoa tai kasvillisuutta, häiritä tai vahingoittaa lintujen pesiä ja poikasia, ajaa moottoriajoneuvoilla ilman maanomistajan lupaa tai rakentaa mitään.

Raahen infokartasta löytyy muun muassa hiihtolatuja, uimarantoja ja luontopolkuja, sekä niiden varrella ja saaristossa olevia laavu-/nuotiopaikkoja ja lintutorneja. Raahen kaupungin edustan saaristo on valittu Natura 2000 -verkostoon linnustonsa, kasvillisuutensa ja luontotyyppiensä perusteella. Lisätietoa Raahen alueen luontopoluista ja linkki infokarttaan löytyy kaupungin sivuilta.

Lue lisää: Luonnossa liikkuminen.

linkkiRaahen kaupunki:
Luontopolutsuomi

linkkiYmpäristöministeriö:
Jokamiehenoikeudetsuomi | ruotsi | englanti

Lasten ja nuorten harrastukset

Monet kulttuuri- ja liikuntatilat mahdollistavat harrastustoimintaa eri muodoissa. Useat eri seurat sekä kunnalliset opistot tarjoavat liikunnan ja kulttuurin lisäksi mahdollisuuden opiskella mm. kieliä ja erilaisia kädentaitoja. Kaupungin nuorisotoimella on kuusi (6) nuorisotilaa, nuorisokahvila, skeittihalli ja leirikeskus. Nuorisotilat tarjoavat pääsääntöisesti 13-17-vuotiaille nuorille ohjattua toimintaa. Nuorisotiloissa ei saa käyttää alkoholia tai päihteitä eikä polttaa tupakkaa. Nuorisotoimi järjestää myös tapahtumia ja retkiä nuorille. Tietoa lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksista löytyy kaupungin sivuilta.

Lue lisää: Lasten ja nuorten harrastukset.

linkkiRaahen kaupunki:
Nuorisosuomi

Yhdistykset

Raahessa toimii aktiivisesti suuri joukko järjestöjä ja yhdistyksiä. Raahen kaupungin sivuilla on luettelo alueella toimivista järjestöistä ja yhdistyksistä.

Lue lisää: Yhdistykset.

linkkiRaahen kaupunki:
Yhdistyksetsuomi