Asettuminen Ouluun

Tällä sivulla on tietoa maahanmuuttajien palveluista Oulussa. Muuta tärkeää tietoa löydät sivulta Asettuminen Suomeen.

Maahanmuuttajien neuvonta ja kotoutuminen

Monikulttuurikeskus Villa Victor

Monikulttuurikeskus Villa Victor toimii sekä asiakasrajapinnassa että asiantuntijatahona Oulun monikulttuurisuusasioissa. Villa Victorissa käy päivittäin paljon asiakkaita monikielisessä ohjaus- ja neuvontapalvelussa sekä suomen kielen opetuksessa. Monikielistä ohjaus- ja neuvontapalvelua tarjotaan 12 eri kielellä. Suomen kieltä voi opiskella luku- ja kirjoitustaidon kurssilla, peruskursseilla, jatkokursseilla, keskustelukurssilla ja YKI-treeni – kurssilla.

Monikulttuurisuustyön koordinointi ja kehittäminen ovat Villa Victorin osaamisaluetta. Työntekijät toimivat asiantuntijoina tärkeimmissä maahanmuuttoon ja monikulttuurisuuteen liittyvissä työ- ja ohjausryhmissä. Myös rasisminvastainen työ sekä kaksisuuntaisen kotoutumisen edistäminen ovat keskeisiä tavoitteita.

Yksi Villa Victorin keskeisistä tehtävistä on järjestää ja mahdollistaa erilaisia monikulttuurisuuteen liittyviä tapahtumia. Lisäksi Villa Victor järjestää kuukausittain infotilaisuuksia erilaisista ajankohtaisista aiheista.

Toimintaa kehitetään tiiviissä yhteistyössä muiden alueen toimijoiden kanssa. Villa Victorissa on käynnissä ESR-rahoitteinen Kielen taidot työllistymisen tukena -hanke.

linkkiOulun kaupunki:
Monikulttuurikeskus Villa Victorsuomi | englanti

Oulu10-palvelut

Jos sinulla on kysyttävää Oulun kaupungin palveluista, voit ottaa yhteyttä kaupungin keskitettyyn asiakaspalveluun Oulu10:n.

Oulu10-palveluista voit ostaa liput kulttuuritapahtumiin (mm. Oulun kaupunginteatteri, Oulun Sinfonia), sekä joukkoliikennelipuja ja liikuntalippuja. Saatavilla on myös Oulun kaupungin esitteitä, lomakkeita, opaskarttoja ja esimerkiksi joukkoliikenteen aikataulut. Autamme asiakkaitamme sähköisessä asioinnissa ja eri lomakkeiden täytössä.

Oulu10-palvelut
Torikatu 10
90100 Oulu
Puhelin: 08 558 558 00
Sähköposti: oulu10@ouka.fi

linkkiOulun kaupunki:
Oulu10suomi | englanti

linkkiOulun kaupunki:
Omakielinen neuvontapalvelusuomi | ruotsi | englanti

Byströmin nuorten palvelut

Byströmin nuorten palvelut palvelee alle 30-vuotiaita nuoria kaikissa nuorten elämään liittyvissä kysymyksissä. Palvelu on maksutonta ja luottamuksellista. Voit käyttää tietokoneita, tulostaa, kopioida ja skannata maksutta. Voit lukea esitteitä ja lehtiä, ja lainata nuorisotiedon kirjastosta nuorten elämää käsittelevää aineistoa. Voit ottaa yhteyttä palvelussa työskenteleviin tietopalveluohjaajiin paikan päällä, puhelimitse, sähköpostitse, Facebookin sekä suomenkielisen verkkopalvelun NettiNapin kautta.

Voit kysyä tietopalveluohjaajilta myös englanniksi paikan päällä tai verkkopalvelun kautta.

Byströmin nuorten palveluissa toimii myös maahanmuuttajanuorten ohjaaja, p. 044 703 8294.

Byströmin nuorten palvelut
Hallituskatu 5 A
90100 Oulu
Puhelin: 050 599 2293

linkkiOulun Kaupunki:
NettiNappisuomi | englanti
linkkiOulun kaupunki:
Immigrant NettiNappisuomi | englanti

Alkukartoitus ja kotoutumissuunnitelma

Maahanmuuttajille voidaan tehdä alkukartoitus ja kotouttamissuunnitelma. Kysy lisää Monikulttuurikeskus Villa Victorista.

Lue lisää: Kotoutuminen Suomeen

linkkiOulun kaupunki:
Oulu10suomi | englanti

Jatko-oleskelulupa

Sinun täytyy hakea jatko-oleskelulupaa ennen kuin edellinen oleskelulupasi päättyy. Voit jättää jatko-oleskelulupahakemuksen Suomessa Maahanmuuttovirastossa. Maahanmuuttoviraston palvelupisteissä asioidessa kannattaa varata aika etukäteen. Voit hakea lupaa myös verkossa Enter Finland -palvelussa. Kun olet tehnyt hakemuksen, sinun pitää käydä Maahanmuuttoviraston palvelupisteessä todistamassa henkilöllisyytesi. Sinun pitää käydä palvelupisteessä kolmen kuukauden kuluessa siitä, kun teit hakemuksen.

Maahanmuuttoviraston Oulun palvelupiste
Osoite: Mäkelininkatu 33, 90100 Oulu
Avoinna: ma–ke ja pe kello 8–16.15
Torstaisin suljettu.
Sähköinen asiointipalvelu: EnterFinland.fi

Lue lisää Jatko-oleskelulupa

linkkiPoliisi:
Oulun Poliisisuomi | ruotsi | englanti