Siirry sisältöön

Päihdeongelmat

Julkaistu31.05.2022
Voit etsiä apua alkoholi- ja huumeongelmiin seuraavista paikoista:

Terveyskeskus

Voit ottaa yhteyttä lähimpään terveysasemaan, jos sinulla on ongelmia alkoholin tai huumeiden kanssa.

A-klinikka

A-klinikat ovat hoitoyksiköitä, joista päihde- ja riippuvuusongelmista kärsivät ja heidän läheisensä saavat tukea ja apua. A-klinikkasäätiön sivuilta löydät A-klinikoiden yhteystiedot eri puolilla Suomea. A-klinikalle ei tarvita lähetettä, vaan ajan voi varata itse. Useilla klinikoilla on myös päivystysaika, jolloin hoitoon voi tulla ilman ajanvarausta. Oman kunnan A-klinikan palvelut ovat maksuttomia asiakkaille, jotka asuvat pysyvästi Suomessa. Hoito A-klinikalla on luottamuksellista.

Linkki johtaa palvelun ulkopuolelleA-klinikkasäätiö

Apua päihderiippuvuuteen

Päihdelinkki-verkkopalvelu

A-klinikkasäätiön Päihdelinkki-verkkopalvelusta saat tietoa päihteiden käytöstä ja päihderiippuvuudesta. Osa Päihdelinkin palveluista on saatavilla myös ruotsiksi, englanniksi ja venäjäksi.

Anonyymit Alkoholistit

Anonyymit Alkoholistit AA on miesten ja naisten toveriseura, jossa he jakavat kokemuksiaan alkoholismista ja yrittävät auttaa toisiaan parantumaan Monilla paikkakunnilla toimii AA-ryhmiä, isoimmissa kaupungeissa on myös englanninkielisiä ryhmiä.

Al-Anon tarjoaa tukea alkoholistien läheisille. Englanninkielinen Al-Anon-ryhmä kokoontuu Helsingissä.

Nimettömät narkomaanit

Nimettömät narkomaanit NA tarjoaa tukea ja tietoa sekä ryhmätapaamisia. Jäseneksi pääsee, jos haluaa lopettaa huumeiden käytön. Tietoa tapaamisista voit etsiä suomeksi englanniksi ja ruotsiksi internetsivuilta.