theme icon

Teatteri ja elokuva

Teatteri

Suomessa useimmissa kaupungeissa on ainakin yksi teatteri. Osa teattereista on ammattiteattereita, osa harrastajateattereita.

Teatterin tiedotuskeskuksen sivuilta voit hakea teattereita eri paikkakunnilla suomeksi. Keskuksella on myös arkisto, josta voi lainata suomalaisten näytelmien käännöksiä eri kielillä.

Tietoa teattereiden ohjelmasta ja pääsylippujen saatavuudesta sekä hinnoista voi etsiä esimerkiksi lippupalvelun tai teattereiden verkkosivuilta.

Suomessa järjestetään myös monia teatterifestivaaleja.

linkkiTeatterin tiedotuskeskus:
Teattereiden yhteystietojasuomi

linkkiTeatterin tiedotuskeskus:
Teatterifestivaalejasuomi | ruotsi | englanti

Elokuva

Useimmissa kaupungeissa on elokuvateatteri. Parhaiten saat tietoa oman alueesi elokuvateattereista, ohjelmistosta ja lippujen hinnoista Internetistä. Viikon elokuvaohjelmisto julkaistaan usein myös paikallislehdessä.

Finnkino on Suomen suurin elokuvateatteriketju. Sen verkkosivuilta voi etsiä suomeksi ja englanniksi elokuvateattereita kaupungin mukaan ja katsoa, mistä elokuvista järjestetään näytöksiä. Muiden elokuvateattereiden ohjelmistosta voi kysyä suoraan teatterista tai etsiä tietoa Internetistä ja lehdistä.

Elokuvat esitetään Suomessa yleensä alkuperäisellä kielellä. Lisäksi ne tekstitetään suomeksi ja ruotsiksi. Poikkeuksena ovat lasten elokuvat, joita saatetaan esittää suomeksi dubattuna, vaikka elokuvan alkuperäinen kieli olisi jokin muu.

Kansallinen audiovisuaalinen instituutti esittää uusia ja vanhoja elokuvia eripuolilta maailmaa. Tiedot näytöksistä löytyvät suomeksi arkiston verkkosivuilta. Näytöksiä järjestetään useilla eri paikkakunnilla. Vieraskieliset elokuvat tekstitetään yleensä suomeksi ja ruotsiksi.

Elokuvafestivaalit

Suomessa järjestetään joka vuosi laadukkaita elokuvafestivaaleja, joista tunnetuimpia ovat syksyisin Helsingissä järjestettävä Rakkautta ja anarkiaa ‑festivaali sekä kesäisin järjestettävä Sodankylän elokuvajuhlat.

linkkiFinnkino:
Elokuviasuomi | ruotsi | englanti

linkkiRakkautta ja anarkiaa:
Elokuvafestivaalisuomi | ruotsi | englanti

linkkiSodankylän elokuvajuhlat:
Elokuvafestivaalisuomi | englanti

linkkiKansallinen audiovisuaalinen instituutti:
Elokuvatietoa ja -esityksiäsuomi | ruotsi | englanti