Elämä Suomessa

Kaupungit

theme icon

Liiketoimintasuunnitelma

Liiketoimintasuunnitelmassa pohdit osaamisesi vahvuuksia ja heikkouksia sekä tarjoamasi tuotteen, tavaran tai palvelun ominaisuuksia. Mieti, ketkä ovat asiakkaitasi ja mitä toiveita heillä on. Pohdi myös, ketkä ovat kilpailijoitasi ja minkälaiset heidän tuotteensa ja toimintatapansa ovat.

Liiketoimintasuunnitelman tärkein osa on oman yrityksesi toimintasuunnitelma. Mieti tarkkaan, miten yrityksesi toimii, sekä missä ja millaiset toimitilat yritykselläsi on. Mieti, mitä tuotantovälineitä tai työvoimaa tarvitset. Entä mitä mainosvälineitä aiot käyttää myynnin edistämiseksi? Selvitä myös, kattavatko vakuutukset toiminnan riskit.

Kerro liiketoimintasuunnitelmassasi myös se, miten aiot järjestää kirjanpidon ja talouden suunnittelun, sekä miten seuraat suunnitelmiesi toteutumista.

Apua liiketoimintasuunnitelman tekemiseen

Saat tarkempia neuvoja liiketoimintasuunnitelman laatimiseen yritysneuvontakeskuksista. Niiden sivuilta voit myös ladata yrittäjäoppaita ainakin suomeksi ja englanniksi. Sieltä saat myös mallin liiketoimintasuunnitelmalle ja muita dokumenttimalleja.